300 kiloluk adamın dramı

Biri şizofren, diğeri böbrek hastası iki çocuğu ve eşiyle yaşayan 300 kiloluk Mehmet Ali Şengün yardım bekliyor. Kiloları nedeniyle 3 yıldır evden çıkamayan 72 yaşındaki adam, yetkililerden akülü sandalye istiyor.

GİRİŞ 27.07.2013 10:29 GÜNCELLEME 27.07.2013 11:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ataşehir'de yaşayan 72 yaşındaki Mehmet Ali Şengün, irsi bir rahatsızlık sonucu son 3 yılda 300 kiloya ulaştı. Virane bir evde eşi ve biri şizofren, diğeri haftada 3 gün diyalize giren iki oğluyla birlikte yaşayan yaşlı adam, 3 yıldır evinden yalnızca hastaneye gitmek üzere itfaiye yardımıyla çıkabildi. Rahatsızlığının irsi olduğunu söyleyen Şengün, "Kardeşlerim de şişman ama onlar benim kadar hasta değil. Ben hastayım. Gezemiyorum, üzerime elbise olmuyor. Bir kıyafetim var. Onu da yeğenim dikti. Onunla yaşıyorum. Pantolon, ceket giyemiyorum" dedi.

Birçok kez hastaneye gittiğini dile getiren Şengün, "Doktorlar hap verip yolluyorlar. 'Çok yeme' diyorlar. Hiçbir şeyden şikayetçi değilim ama bacağımdan şikayetçiyim. Kireçlenme yaptı. Onun için gezemiyorum. Bacaklarım tutsa ara sıra koltuk değnekleriyle biraz dolaşabilirim. Ama koltuk değneğiyle de dolaşamıyorum. Diz kapaklarım hiç tutmuyor. Hiç ayakta duramıyorum. Koltuk değnekleri ile tuvalete zor gidiyorum" diye konuştu.

"SAĞA SOLA DÖNEMİYORUM"

Tüm gününün televizyon karşısında geçtiğini ifade eden Şengün, "Yatakta da sağa sola dönemiyorum. Çok zorlanırsam eşim yardım ediyor. Sıcaktan uyuyamıyorum. Vantilatör var ama felç yapar diye korkuyorum. Benim hastalığım çok zor. Verem olsan, kanser olsan ölürsün. Bu öyle bir hastalık ki hiçbir kalıba gelmiyor" şeklinde konuştu.

Evi ve emekli maaşı olduğu için şizofren olan oğluna yardım edilmediğini söyleyen Şengün, "Ya akülü, ya motorlu bir engelli arabası istiyorum. Ama alacak gücüm yok. Benim bir oğlum şizofren hastası. Bakanlığa yazı yazdık. Yüzde 80 özürlü olmasına rağmen ona yardım etmediler. Ben de eşimde hasta. Biz kendimize mi bakalım, ona mı bakalım bilemedik" diyerek yetkililerden yardım istedi.

Hasta olan eşi ve iki çocuğuna tek başına bakmaya çalışan 68 yaşındaki Fiknet Şengün ise, gözyaşları içinde yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Şizofren olan oğlum ilaç alınca hiç ayağa kalkamıyor. Diğeri haftada 3 gün diyalize giriyor. Eşimin durumu belli, ayağa kaldıramıyorum. Evin vergisini yüklemişler 800 lira. Yanlış bir imza yüzünden 23 bin lira borç ödedik. Bir türlü kendimizi toparlayamadık. Geliyorlar, yazıyorlar, çiziyorlar. Sonra ‘eviniz var' deyip yardım etmiyorlar. Duvarlar yeniyor mu? Yenmiyor. İki çocuk, bir de eşim hepsine ben bakıyorum."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • hasangulten 10 yıl önce Şikayet Et
    DEVLET YARDIMLARI . Asıl yardıma muhtaçlara yardım edilmiyor, belediye imkanları ve gelirleri oy toplama amaçlı kullanılıyor.böyle insanlara yardım edilmezken ,eli ayağı tutan,çalışabilecek kişilere oy amaçlı yardım ediliyor. belediyeler oy için paraları harçur ediyor, en basit ÖRNEĞİ: 1 hafta kadar önce evimin kapısına belediyece broşür bırakılmış,O.D ait ,tamam broşürü anladıkta ,yanındaki ÜÇ PAKET KAHVE ne oluyor,beni üç paket kahveye satın alacaklarını mı sanıyorlar. o üç paket kahvenin fiatı 4-5 tl den aşağı değildir. her eve bıraksalar dünyanın parası eder ve benim o üç paket kahveye ihtiyacım yok tu,kapımın önüne bırakıvermişler broşürle. o kahve paralarına bu 300 kiloluk adam gibi kişilere AKÜLÜ ARABA alınsa daha iyi olmaz mıydı.
    Cevapla
  • kamil karabulut 10 yıl önce Şikayet Et
    allah yardımcıları olsun..... allah yardımcıları olsun, devletin ve sosyal yardım kuruluşlarının el atması lazım.....bizdeki yardımlar hep belli yerlere yoğunlaşmış...tamam oralarda önemli ama bu tarflarında ihmal edilmemesi lazım.....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak