Daha doğmadan babası hayatını karartı

Gaziantep'te 17 yaşındaki Eftal Tüten isimli gencin hayatı, anne karnındayken babasının uyguladığı şiddet yüzünden karardı.

Daha doğmadan babası hayatını karartı
Daha doğmadan babası hayatını karartı
GİRİŞ 18.09.2013 18:30 GÜNCELLEME 18.09.2013 18:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Annesinin aldığı darbeler sonucu çene kemiği ve sol kulak kepçesi bulunmayan genç, arkadaşlarının kendisiyle alay etmesi sonucu hem okulunu bıraktı, hem de her yaptığı iş başvurusundan olumsuz cevap aldı. Doğduğu günden bu yana çocuğunun tedavisi için çalmadık kapı bırakmayan anne Pervin Korkmaz da oğlu için gerekli olan cerrahi operasyonunun masrafını Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'nun karşılamadığını söyleyerek, hayırseverlerden yardım istedi.

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde oturan Pervin Korkmaz, ilk eşiyle evliyken sıkıntılar yaşamaya başladı. Oğlu Eftal'e hamileyken de kocasından aldığı tekme darbeleri ile rahatsızlandı. Oğlu doğduğunda ise sol kulak kepçesinin kapalı ve çene kemiğinin gelişmediği görüldü.

3 aylıkken Ankara'ya giden ve tedavi için sürekli doktorların kapısını aşındıran Korkmaz'a gelişme çağının ardından cerrahi müdahalede bulunulup estetik operasyon gerçekleştirileceği belirtildi. Ancak, bu masrafı SGK'nın karşılamaması ile daha da zor durumda kalan anne, şimdi oğluna yardım elinin uzatılmasını istiyor.

17 yaşındaki Eftal, hem tek kulağıyla işitiyor, hem de yediği katı gıdaları sindirmede zorluk çekiyor. Oğlunun doğduğundan bu yana sıkıntı yaşadığını anlatan anne Korkmaz, "Doktorlar o zamanki eşimden yediğim tekmeler sonucu çocuğumun sakat kaldığını söyledi. Doğunca dünyamız yıkıldı. Çocuğum anne sütü alamadı. Biberonu bile kimsenin elinden ememiyordu. Mama verirken hem o ağlıyordu, hem de ben. Bu yaşa kadar çok zor getirdim." dedi.

Gelişim çağı geldiğinde ameliyat gerektiğini söylediklerini anlatan anne Korkmaz, "Fakat bunu SGK'nın karşılamadığını belirttiler. Ben asgari ücretle çalışan bir insanım. Zaten yol paramı, kendi masraflarımı ancak karşılıyordum. Bütçemi zorluyordum. Çocuğum için bütün fedakarlıkları yapmak zorunda kaldım. Hastane dışında temizlik yapıyordum. Duyarlı insanlara yalvarıyorum. Allah rızası için benim çocuğumun tedavisini üstlensinler. Çocuğum da normal insanlar gibi olsun. İnsanlar birbirini dürterek göstermesin, dalga geçmesin. Kendisini dışlanmış hissediyor. İşe almıyorlar. 'Biz buna laf mı anlatacağız' diyorlar. İlgilenmek istemiyorlar. Çıkar yolum yok. Ne olur sesimi duyun. Para talep etmiyorum. Tedavi masrafı karşılansın istiyorum." dedi.

7'nci sınıfta okulunu terk etmek zorunda kaldığını dile getiren Eftal de "Okulda beni dışlıyorlardı. 'Tek kulak' diye dalga geçiyorlardı. Oyun da oynatmıyorlardı. Ben de okulu bıraktım. Çalışmaya başladım ama bu sefer de duymuyorum diye işten çıkardılar. Artık tek isteğim, tedavimin yapılması." şeklinde konuştu.

YORUMLAR 1
  • mehmet akif 10 yıl önce Şikayet Et
    aile bakanımız bu kızımızla ilgilenmelidir.... tek yol İSLAM AHLAKI VE TERBİYESİ ...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı