Savaş'tan geriye kalan son hatıra

Ülkelerindeki bombardımanlardan kaçaran Türkiye'ye sığınan Suriyeliler ülkelerinden getirdikleri son hatıraları paylaştı.

GİRİŞ 19.09.2013 11:46 GÜNCELLEME 19.09.2013 13:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Suriye'deki iç savaş yüzünden yüzbinlerce insan evlerini terketmek zorunda kaldı. Bugün bunların birçoğu Suriye'nin Türkiye sınırındaki kamplarda yaşıyor. Yanlarında getirdikleri birkaç parça eşya ise onlara eski hayatlarını hatırlatıyor.

Savaştan kaçıp gelen Suriyeliler'den kimisin yatacak için yastık ve battaniye getirmiş. Bir kadın bombalanan evinden bir Kur'an-ı Kerim getirmek istemiş. Yaşlı bir kadın hastalığını hafifletmek için bombalanan evinden ilaçlarını getirmiş. Terör ve bombalardan kaçıp gelenler küçük küçük eşyalarla Türkiye'ye gelmiş. Elektrik olmayacağını düşünüp gaz lambası getiren de var, seccadesini alıp gelen de.

İşte AA ekibinin hazırladığı Suriye'den son hatıra klibi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • YORUMCU 10 yıl önce Şikayet Et
    RABBBİM(C.C.). Bütün İslam alemine yardım etsin. Bizlere Dirlik ve Birlik içinde yaşayacak dirayet ve inancı nasip etsin. Müslümanların hali perişan. Aramızda gerçek anlamda bağlılık yok, birlik yok, beraberlik yok. Sadece sanal ortamda gördüğümüz zulümlere karşı müslümanlara dua edip, zalimlere beddua ediyoruz. Şüphesiz Rabbimizin gücü herşeye yeter. Lakin zulüm görenler nasıl bir sınavdan geçiyorsa yardım etmeyenler daha büyük bir sınavdan geçiyor. Millet olarak, hatta Müslüman milletler olarak çok önemli bir sınavı kaybediyoruz. Müslüman Müslümanın Öz ve Öz kardeşidir. İstesekte İstemesekte durum böyle. Kardeşlerimize kıyıyorlar bizler hiç birşey yapmıyoruz. Suriyede, Mısırda, Mynmarda, Doğu Türkistanda,Malide, Irakta, vs.vs. dünyanın her yerinde... Allah bizleri afetsin...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak