Ünlü diyetisyen dolandırıcılardan son anda kurtuldu

Canan Karatay, dolandırıcıların oyunundan polislerin takibi sonucu kurtuldu.

Ünlü diyetisyen dolandırıcılardan son anda kurtuldu
Ünlü diyetisyen dolandırıcılardan son anda kurtuldu
GİRİŞ 31.10.2013 17:00 GÜNCELLEME 31.10.2013 17:00
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Sahte savcıların son kurbanı ünlü Diyetisyen Canan Karatay oldu. Karatay, sahte savcının 'hesabından bölücü terör örgütüne para aktarıldığı' yönündeki iddiaları üzerine 'paranız devlet güvencesinde' sözüne aldanıp 50 bin dolar ile 10 bin lirasını çantaya koyup bildirilen yere koydu. Başka bir olaydan polisin takip ettiği dolandırıcılar yakalandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, ihbar şikayetleri üzerine bir çeteyi teknik ve fiziki takibe aldı. Kendilerini savcı veya polis olarak tanıtıp, cep telefonundan ulaştıkları kişilere banka hesaplarından bölücü terör örgütüne para aktarıldığını söyleyen dolandırıcılar, en son ünlü diyetisyen Canan Karatay'ı da aradı. Karatay'ın kimlik bilgilerinin kopyalandığını ve banka hesabından bölücü terör örgütüne para aktarıldığını söyleyen dolandırıcılar, operasyonun gizli yapıldığını ve Karatay'ın bu iş için yanındaki kişiye bile bilgi vermemesini istedi. Dolandırıcıların kendisine söylediklerini yapan Karatay, "Paranız devlet güvencesinde, paranın hesabınızdan nerelere aktarıldığını belirlemek için ihtiyacımız var. Bu gizli operasyon bittiğinde tekrar iade edilecek, bize güvenin" dedi.

Dolandırıcılara inanan ünlü diyetisyen, 50 bin dolar ve 10 bin lirayı çantaya koyup, kendisine verilen adrese gitti. Bu arada dolandırıcıların talimatı ile parayı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu stadı yanına götürüp bırakan Karatay, buradan uzaklaştı. Bu sırada dolandırıcıların bu son operasyonunu teknik olarak adım adım takip eden polis, iki şüpheliyi parayı aldıktan sonra gözaltına aldı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 3
  • ahmet enes 10 yıl önce Şikayet Et
    YUH artık.. Böyle okumuş herkese bilgi aktaran biri nasıl böyle basit bir dolandırıcılığa maruz kalır? Karakola veya resmi bir kuruma gidip sorgulamaz.O kadar parayı bir yere koyup uzaklaşıyor? Ben bu ablanın aklından şüphe duyuyorum.Yada haber eksik.Belki polisle bir olup yakalatmak için çalışmış olabilir.Sonradan tezkip gelmesin habere. :))
    Cevapla
  • hasangulten 10 yıl önce Şikayet Et
    CANAN KARATAY. İyide ,hiç haber okumuyor,televizyon izlemiyor mu bu kadın, nerdeyse aylardır haberlerde ,televizyonlarda her gün bu tür haberlere yer veriliyor,vatandaş bu tür şeylere kanmayın diye uyarılıyor. benim fikrimce Canan Karatay dolandırılmadı, devamlı gündemde ve halk içinde tanınan birisi olduğu için polisle işbirliği yaparak,bu tür olayların artması üzerine dikkatleri bu konuya çekmek için bir senoryo düzenledi, kendisinede dolandırılmış süsü vererek vatandaşı uyarmak,dikkatleri bu noktaya çekmek istediler. yani emniyetle anlaşmalı yapılmış,vatandaşı uyarmak için yapılan bir işbirliği kanımca.
    Cevapla
  • GOK YELELİ AGOP 10 yıl önce Şikayet Et
    :))). Ekranlarda yağlı yeyin kafanız çalışsın diyordun hocam (!) sen'de arada yağlı ye'de seninde kafan çalışsın ..:))
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı