Ege'nin davetsiz misafiri şaşırttı

Aydın'ın Didim ilçesi açıklarında fok balığına rastlanıldı. Köylüler tarafından sahil kesiminde fark edilen fok balığının Didim açıklarına nasıl geldiği ise merak konusu oldu.

Ege'nin davetsiz misafiri şaşırttı
Ege'nin davetsiz misafiri şaşırttı
GİRİŞ 19.12.2013 14:03 GÜNCELLEME 19.12.2013 14:03

2006 yılında Didim açıklarında bulunan, tüm Türkiye tarafından tanınan ve 'Badem' adı verilen fokun ardından Didim açıklarında bugün yeni bir fok balığına rastlanıldı. Didim Mavişehir Mahallesi Orman Kampı açıklarında Yalıköylü gençler tarafından sabah saatlerinde rastlanılan fok balığı, kameralara da yansıdı.

Didim açıklarında fok balığını gören Hüseyin Çiftçi adlı genç “Sabah buraya geldiğimizde arkadaş fok balığını görmüş. Bize haber verdi ve biz de gördük. Bundan 6-7 ay önce de yine buraya fok balığı yanaşmıştı. Baktık kıyaya da yanaşmıyor, yaralı mı değimli onu da bilmiyoruz” dedi.

Fok balığını görenlerden Yusuf Dağ ise, "Denize dalmaya gelecektik su bulanık mı değil mi diye bakmaya geldik, o esnada şans eseri denk geldi. Bu fok ikinci oldu, daha önce 'Badem' adı verilen fok balığını da burada gördük" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar