Koğuş arkadaşı kızının tacizcisi çıktı

Ankara 2 No'lu L Tipi Kapalı Cezaevi'nde koğuş sohbeti, bir ''taciz'' olayını açığa çıkarttı.

Koğuş arkadaşı kızının tacizcisi çıktı
Koğuş arkadaşı kızının tacizcisi çıktı
GİRİŞ 21.01.2014 14:16 GÜNCELLEME 21.01.2014 14:21

Koğuş arkadaşı M.S'yi dinlerken, kızını taciz ettiğini öğrenen babanın açtığı dava sonucu, Ankara 20. Asliye Ceza Mahkemesi, cinsel istismar davaları açısından emsal oluşturacak bir karar verdi. Mahkeme, sadece mağdur kızın beyanını esas alarak M. S hakkında 2 yıl 6 ay hapis cezasına hükmetti.

BABA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Yargıtay'da temyiz aşamasında bulunan davaya konu olan olay, şöyle gelişti:

Hırsızlık suçundan cezaevinde bulunan M.S koğuş arkadaşlarına yaşadığı bir olayı anlatırken, bir apartmana temizliğe giden anne ve kızından bahsetti. Kız ile ilgili müstehcen ifadeler kullanan M.S'yi dinleyenler arasında K.B de vardı. K.B bahsedilen kızın kendi kızı olduğunu anlayınca, M.S hakkında savcılığa "kızını taciz ettiği" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Baba savcılığa verdiği ifadesinde, "M.S. dışarıdaki yaşantısı ve işlediği suçlardan bahsediyordu. Binada temizlik yaptığı sırada bir kızın yanına giderek taciz ettiğini söyledi. Benim şüphelenmem ve kız hakkında soru sormam üzerine çark etti. Bu sefer kızı farklı şekilde tarif etmeye, daha önce söylemediği şeyleri söylemeye başladı" dedi.

FOTOĞRAFINI GÖSTERDİ

M.S. ise ifadesinde, "Koğuşta konuşurken K.B'nin oturduğu evin yanındaki binaya temizliğe bir anne ve kızın geldiğini, kızın annesi alt katı temizlerken yukarı çıkarak kıza arkadaşlık teklif ettiğini anlattığını" söyledi. Daha sonra K.B'nin kendisine bir fotoğraf gösterdiğini, fotoğraftaki kızı tanımadığını söylediğini iddia eden M.S. "Benim arkadaşlık teklif ettiğim kızın kendi kızı olduğunu düşünüyor. Bu nedenler benden şüpheleniyor" dedi.

"DİRENDİM AMA..."

Suç duyurusu üzerine ifadesine başvurulan genç kızın annesi önce kızına yönelik herhangi bir saldırı olmadığını söyledi. Ancak daha sonra ifadesini değiştirdi ve M.S'nin kızını taciz ettiğini belirterek, şikayetçi oldu.
Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Çocuk Sağlığı ve Hastalıkla Eğitim ve Araştırma Hastanesinin hakkında "Olaydan sonraki 1 ay boyunca akut stres belirtileri olduğuna" dair rapor verdiği, 2010'da meydana gelen olay sırasında 15 yaşında olan kız da ifadesinde, M.S'nin apartmanı temizlerken yanına geldiğini kendisini taciz ettiğini anlattı. "Beni çok hırpaladı. Direndim ama gücüm yetmedi" dedi.

"YALAN SÖYLEMESİ BEKLENEMEZ"

Olayla ilgili Ankara 20. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Hakim Hüseyin Öztuğral, M.S. hakkında "çocuğun basit cinsel istismarı" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Hakim genç kızın beyanını esas alarak verdiği kararın gerekçesinde şöyle dedi:

"Cezaevinde anlatımda bulunduğu sırada bizzat bunu duyan müşteki babanın anlatımı ve gene aralarında geçmişe dayalı herhangi bir husumet olmaması nedeniyle mağdurenin olmadık bir olaya rağmen bu şekilde bir anlatımda bulunmayacağı, özellikle ahlaki konuda yalan söylemesinin de beklenmeyeceği kabul edilmiştir. Mağdure ve şikayetçilerin anlatımlarına itibar olunmuştur."

DOSYA YARGITAY'DA

M.S. hakkında verilen cezayı Yargıtay'a götürdü. Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Erdal Baytemir, müşteki annenin sonradan değişen iddialarının dışında başka delil elde edilmediğinden sanık hakkında verilen kararın bozulmasını talep etti. Şimdi gözler Yargıtay 14. Ceza Dairesi'nde. Yargıtay mahkemenin verdiği kararı onarsa, "cinsel istismarı" ile ilgili bir davada sadece mağdurenin beyanını esas almış olacak ve verdiği karar emsal niteliği taşıyacak.

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması