Anne olmak böyle bir şey

Malatya'da 88 yaşındaki kadın, Suriye'de yaklaşık 12 yıl kaldığı cezaevinde hayatını kaybeden oğlunun öldüğünü bilmemesine rağmen, öldüğünü hissederek gözyaşı döküyor.

Anne olmak böyle bir şey
Anne olmak böyle bir şey
GİRİŞ 05.02.2014 14:46 GÜNCELLEME 05.02.2014 14:46

Malatyalı 4 çocuk babası Mehmet Tandoğan, bir suçtan dolayı Suriye'de yaklaşık 12 yıl cezaevinde kaldı. 2.5 yıl önce iç savaş öncesinde tek başına Suriye'ye giderek oğlunu cezaevinde ziyaret eden 88 yaşındaki Cemile Tandoğan'a oğlunun bir süre önce vefat etmesi, ailenin diğer bireyleri tarafından kendisine söylenmedi.

Anne Cemile Tandoğan, "Sahipsizlik yüzünden orada hayatı çürüdü. Ben yavruma kavuşmak istiyorum, ne yapıyorlarsa yapsınlar. Sahipsizlik yüzündün orada kaldı. En son 2.5 yıl önce tek başıma Suriye'ye giderek orada oğlumu cezaevinde ziyaret ettim. Sadece o zaman görüştüm. Ondan sonra da haberini alamadım" dedi.

Oğlundan umudunu kestiğini ve öldüğünü hissettiğini söyleyen Cemile Tandoğan, "Şimdi ümidim kesildi artık. Öldüyse ölüsünü, diriyse dirisini kavuştursunlar. Ama imkansız o öldü. Çünkü öldü diye bana his geliyor. Artık bunalıma girdim. O ya açlıktan öldü, ya da öldürdüler" diye konuştu.

Mehmet Tandoğan'ın Suriye'deki durumunu Dışişleri Bakanlığı'nın takip ettiği, ancak bir süre önce cezaevinde vefat ettiği ve ailenin diğer bireylerinin bu durumu anne Cemile Tandoğan'a söylemediği öğrenildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!