İlk bebeklerini kaybeden çiftin umudu...

İlk bebeklerini kaybeden ve bir daha çocuk sahibi olamayan Mustafa - Kezban Özlü çifti, evlat sahibi olabilmek için "Anne Olmak İstiyorum"a başvurdu. İşte hüzün verici olay ve ailenin yeni hayalleri...

İlk bebeklerini kaybeden çiftin umudu...
İlk bebeklerini kaybeden çiftin umudu...
GİRİŞ 12.04.2014 12:37 GÜNCELLEME 12.04.2014 12:37

Evliliklerinin ilk yıllarında 9 aylık bebekleri Büşra'yı kaybeden Kezban-Mustafa Özlü Çifti bir daha çocuk sahibi olamadı. Yeniden anne-baba olabilmek için tek umutları; evlat sahibi olmak isteyenlerin hayallerini gerçekleştiren televizyon programı, "Anne Olmak İstiyorum".

Kezban (31) Mustafa (34) Özlü çifti, birbirine uzaktan akraba, iki genç. Sinop'ta dünya'ya gelen her iki gencin de yolları, çocuk yaşlarında "taşı toprağı altın" diye göç edilen İstanbul'da kesişir. Birbirini seven gençler 2005 yılında dünya evine girer. 2008 yılında ise bir kız bebekleri olur.

Sağlıklı bir bebek sahibi olduğunu düşünen çift, Minik Büşra'ya doğum sonrası her bebeğe yapılması gereken aşıları yaptırır. Ancak birkaç gün içinde minik yavru morarmaya başlar. Bebeklerini hastaneye yetiştiren çifte acı haberi doktorları verir. Minik Büşra binde bir görülebilecek amansız bir hastalık taşımaktadır. Üstelik bağışıklık sistemi çalışmayan bebeğe yapılan aşı da hastalığını tetiklemiştir. Ya ilik nakli olacak ya da hayatını kaybedecektir. Özlü Çiftinin evlatlarını yaşatma savaşı da bu acı haberi aldıkları gün başlar...

Minik hasta yavru, acilen İstanbul'dan Ankara'ya sevk edilir. Tam iki kez kemoterapi görür Minik Büşra. Babasından iki kez ilik alınır. Ancak iki nakilde de Büşra'nın yorgun bedeni, ilikleri kabul etmez. Annesinden başkasının giremediği hijyenik özel bir hastane odasında, tam 7 ay hayata tutunmaya çalışır Minik Büşra. Annesi başucunda evladını yaşatmak için pervane olurken, babası soğuk hastane banklarında yatarak nöbet tutar.

Ve 7 aylık hastane macerasının sonunda hastalığına yenik düşer, 9 aylık Büşra'nın bedeni...
Anne ve babasının Büşra'yı kaybetmesinin ardından geçen zaman, tam 5 yıl. Ancak acıları hala ilk günkü gibi taze. Üstelik bu süre içinde tüm denemelerine rağmen başka çocuk sahibi de olamamışlar. Özlü çiftinin açıklamalarına göre doktorlar; Kezban Özlü'nün hamile kalamama nedeninin psikolojik olduğunu söylüyor. Ancak genç çiftin doğabilecek yeni bebeklerini de ölen yavruları Büşra'nın hastalığını taşıma riski bekliyor.

Yaşadıklarını tüm açıklığı ile "Anne Olmak İstiyorum"a anlatan çift, bu Cumartesi programın konukları olacak. Tv Programı "Anne Olmak İstiyorum", bir çiftin daha evlat sahibi olabilme hayalleri gerçek olsun diye, çoktan harekete geçti.

Özlü Çifti'ni bundan sonra bekleyenler "Anne Olmak İstiyorum"da. İlkay Buharalı'nın sunumu ile ekranlara gelen canlı yayın "Anne Olmak İstiyorum" her Cumartesi 12:30'da Kanal7'de.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Irak'ta peş peşe patlamalar! Askeri üsse hava saldırısı düzenlendi
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi