Mahkeme karar ile 2 bin fidan diktiler

İslahiye'de 40 kişi mahkeme kararı ile 2 bin fidan dikti.

Mahkeme karar ile 2 bin fidan diktiler
Mahkeme karar ile 2 bin fidan diktiler
GİRİŞ 13.04.2014 11:55 GÜNCELLEME 13.04.2014 11:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde, 5'i kadın 40 kişiye, işledikleri suçlar nedeniyle mahkemece Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında 50'şer fidan dikme cezası verildi. 40 kişi, verilen ceza kapsamında fakülte kampusuna fidan dikerek cezalarını tamamladı.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü arasında bir süre önce ağaçlandırma çalışmaları kapsamında protokol imzaladı. Üniversitenin İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kilis Ağaçlandırma Şefliği ve Kilis Denetim Serbestlik Müdürlüğü işbirliğiyle 'trafik, hakaret, kavga, eşine şiddet' gibi çeşitli suçlardan ceza alan ve cezaları yerel mahkeme tarafından Denetimli Serbestlik kapsamında 50'şer fidan dikimine çevrilen 5'i kadın 40 hükümlü, fakülte kampusuna fidan dikti.

Kilis Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Resul Eken, kampüsü botanik bahçesine çevirmek istediklerini ifade ederek, yöreye uygun bütün türleri toprakla buluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Fakülte Dekan Yardımcısı Yusuf Yıldız da Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yaralanan 40 kişinin, Kilis Orman İşletme Müdürlüğü'yle yapılan protokol kapsamında sağlanan ağaçların dikimini gerçekleştirdiklerini vurguladı. Yıldız, kampusta bulunan 188 dönümlük alana 15 bin fidan dikiminin hedeflendiğini de kaydetti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • NAİL ERDOĞAN 10 yıl önce Şikayet Et
    gezi eylemcileride ağaç diksin. Gezi odtü ve taksim eylemlerini yapanlara da ağç dikme cezası verilsin. hani ağacı seviyorlardı. kaç ağaç diktiler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar