Çocuk gelinin yaşı 16 çıktı dava düştü

Adana'da 17 yaşındaki Y.Ç. ile nüfus kayıtlarına göre 13 yaşındayken nikahsız evlendirilen E.G.'nin olay tarihinde gerçek yaşının 16 olduğu ve şikayetçi olmaması nedeniyle açılan dava düştü.

Çocuk gelinin yaşı 16 çıktı dava düştü
Çocuk gelinin yaşı 16 çıktı dava düştü
GİRİŞ 21.04.2014 11:34 GÜNCELLEME 21.04.2014 12:31

Merkez Yüreğir İlçesi Sinanpaşa Mahallesi'nde oturan E.G., 2011 Haziran'ında gönlünü kaptırdığı Y.Ç. ile kaçtı. E.G. ve gencin aile büyüklerinin araya girmesiyle çifte dini nikah kıyılıp, 31 Temmuz 2011'de düğün yapıldı. Gelinlik ve damatlık giyen çift, fotoğraf stüdyosunda fotoğraflar çektirdi. 2012 Ocak'ta rahatsızlanan E.G.'nin gittiği sağlık ocağında yapılan muayenesinde 4 aylık hamile olduğu ortaya çıktı. İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri Y.Ç.'yi gözaltına alıp, ifadesinin ardından 'cinsel istismar' suçlamasıyla adliyeye sevk etti. Damat Y.Ç., eşi E.G.'nin hakime düğün fotoğraflarını göstermesi ve yaşının küçük olması nedeniyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

KIZLARI OLDU

Çocuk gelin hamileliğinin sonuda bir kız bebek dünyaya getirirken, Cumhuriyet Savcısı da hem damat, hem de aile büyükleri hakkında dava açtı. Damat Y.Ç. hakkında 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 15 yıl, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan da 10 yıla kadar hapis cezası istendi. E.G.'nin annesi M.G. (55), babası A.G. (55) ile Y.Ç.'nin annesi Y.Ç. (40) hakkında da, 'çocuğun cinsel istismarına yardım' suçundan 7'şer yıl 6'şar ay hapis cezası istendi.

'BİRBİRLERİNİ SEVDİLER'

3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklar, haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Çocuk gelinin annesi M.G. ve babası A.G. "Kızımız bizden habersiz kaçıp, evlenmiş, bizim sonradan haberimiz oldu. Kızımız hastanede doğmuştu. Hastane kayıtlarından araştırılabilir" dedi.

Damadın annesi Y.Ç. de, kendisinin haberi olmadan çocukların birbirlerini severek kaçtıklarını, zorunlu olarak düğün yaptıklarını söyledi. Çocuk damat Y.Ç. de, E.G. ile birbirlerini severek kaçtıklarını ifade ederek, "Daha sonra ailelerimiz anlaştı. Düğün yaparak evlendik. E.G. yaşının 15'ten büyük olduğunu söylemişti" diye konuştu. Gelin E.G. de, nikahsız eşi Y.Ç.'den şikayetçi olmadığını belirterek, "Birbirimizi seviyoruz. Severek kaçıp evlendik. Bir kızımız oldu. Kaçtığımda 15'inden büyüktüm" dedi.

16 YAŞINDAYMIŞ

İstanbul Adli Tip Kurumu 2'inci İhtisas Kurulu'nun düzenlediği raporda, çocuk gelinin olay tarihinde 15 yaşını bitirmiş, 16 yaşında içinde olduğu bildirildi. Mahkeme heyeti, '15 yaşından sonra suçun şikayete bağlı olması ve E.G.'nin de şikayetçi olmaması nedeniyle' davanın düşürülmesine karar verdi. Ayrıca, küçük gelin E.G.'nin yaşının da ay ve günü baki kalmak üzere doğum tarihinin 1996 olarak düzeltilmesine karar verdi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı