17 aylıkken hacı oldu 4.5 yaşında Kuran-ı hatim etti

Bursa'dan 17 aylıkken hacı olan küçük Mustafa, 4 yaşında Kuran-ı Kerim okumasını öğrendi ve 4.5 yaşında Kur'an'ı hatim etti.

17 aylıkken hacı oldu 4.5 yaşında Kuran-ı hatim etti
17 aylıkken hacı oldu 4.5 yaşında Kuran-ı hatim etti
GİRİŞ 28.04.2014 09:39 GÜNCELLEME 28.04.2014 15:14
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Bursa'da 4.5 yaşındaki Mustafa Yazar, herkesin takdirini kazandı. Daha 17 aylıkken Babası Mehmet Yazar ve annesi Esra Yazar ile birlikte ihrama kuşanıp Arafat'a çıkan minik Mustafa, 4.5 yaşında da Kuran-ı Kerim'i hatim etti. Babası Mehmet Yazar tarafından 4 yaşında özel bir ana okuluna gönderilen Mustafa, burada dualarlar beraber Kuran-ı Kerim öğrenmeye başladı. 1 aylık sürede Kuran-ı Kerim okumayı öğrenen Mustafa, 5 ay içerisinde de hatim etmeyi başardı. Baba Mehmet Yazar, 4.5 yaşındaki oğlunun bu kadar kısa bir sürede Kur'an'ı hatim etmesine şaşırdığını söyledi.

Küçük Mustafa için, merkez Nilüfer ilçesi Ataevler Mahallesi'ndeki Edebali Camii'nde öğle namazından önce hatim programı düzenlendi. Programa Mustafa'nın okuduğu ana okulundan öğrenciler de katıldı. Anaokulu öğrencileri ilk olarak ilahi ve dualar okudu. Daha sonra küçük Mustafa, Kuran-ı Kerim'den bir sure okudu. Hatim duasının ardından program sona erdi. Camide bulunan vatandaşlarda bu anı cep telefonu kameralarıyla kaydetti.

Mustafa'nın Babası Mehmet Yazar, "Mustafa, hoş bir evladımız. 1.5 yaşındayken hacca götürdük. Bizim yaptığımız gibi hac yaptı. Daha sonra Umre'ye de götürdük. Bu sene ana okuluna başladı. Orada da Kuran-ı Kerim okumayı öğrendi. Ben hoca olarak, 4.5 yaşındaki bir çocuğun öğreneceğini tahmin etmezdim. Demek ki bu Kuran-ı Kerim'in bir mucizesi. Günde 2, 3, 5 sayfa okudu. Kuran-ı Kerim'i tamamen hatmetti. Rabbim bütün çocukları Kuran-ı Kerim'i hatim etmeyi nasip etsin" dedi.

Yazar, oğlunun Kuran-ı Kerim'e 1 ayda geçtiğini ve 5 ayda hatim ettiğini söyledi.

YORUMLAR 13
  • esra 8 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle rabbim böyle salih evlat yetiştiren anne ve babalardan razı olsun .mustafayada maşallah rabbim nazarlardan korusun daim olsun inşallah.
    Cevapla
  • Abdullah Yusuf 9 yıl önce Şikayet Et
    metin türk kardeşim. Kur'anı Kerimi öveyim derken ( ki o Rabbimizin bize ikramıdır) incili bu şekilde eleştirmen caiz değil
    Cevapla
  • metin türk 9 yıl önce Şikayet Et
    mucizesi bu. mucizesi bu işte kuranın gidin o degiştirilmiş uyduruk incili bin defa oku bişe anlamazsın uyum yok etki yok saçma sapan şeyler
    Cevapla
  • Uğur YAZICI 9 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah. Rabbim korusun,devamını nasip etsin.Kur'anı okuyan ve anlayan ,okuduğu ile amel eden çocuklar yetiştirmeyi Allah herkese nasip etsin..
    Cevapla
  • Yavuz Selim 9 yıl önce Şikayet Et
    Parayla ilgili biraz da.... Bazıları kızacak...Bu devirde çocukların maşallahı var. Herşeyi alıyorlar. Kaliteli bir kursa yollayalım. İyi bir eğitim alsın. Hatmetsin, hafız olsun, vs... Eminim ki yüksek bir oranla birçok yavru bu işten başarıyla çıkar. Herkes ister. Fakaaat. Bu işler de genel olarak parası olanın yapabileceği şeyler. Bulunduğum yere yakın kurslar yok. En yakın kursa gitmek için servis gerekiyor. Kursta faaliyet masrafları, yemek paraları vs vs vs...Hadi para işini hallettik diyelim. Kursa koleje yolladık. Bu seferde verilen hizmetin kendi arasında eşitsizliği ortaya çıkıyor. Daha çok parası olanın çocuğuna daha üst düzeyde yaklaşılıyor. Özellikle de hizmette !!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!