Bu saygısızlığı yapanları anlamak mümkün değil!

Bartın'da üç çocuk annesi Şaziye Akın, doğuştan yürüme engelli oğlunu, 9 yıldır okula götürüp getiriyor. En büyük sorunun ise, insanların saygı göstermemesi olduğunu söyledi.

Bu saygısızlığı yapanları anlamak mümkün değil!
Bu saygısızlığı yapanları anlamak mümkün değil!
GİRİŞ 08.05.2014 14:27 GÜNCELLEME 08.05.2014 14:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Emekli eşi ve 3 çocuğuyla Demirciler Mahallesi'nde yaşayan Şaziye Akın (50), oğlu Yalçın Akın'ın, vücut hareketlerini ve kasların uyumlu kullanımını etkileyen "serebral palsi" nedeniyle yürüyemediğini, el ve kollarını kullanamadığını söyledi.

Akın, 16 yıldır çeşitli zorluklar yaşadığını ancak alıştığını belirterek, şöyle konuştu:
"Çocuğum 16 yıldır baş tacım oldu. Evde tuvalete götürüyorum, sürekli kolumda gezdiriyorum ve 9 yıldır okula getirip götürüyorum. Zorluklarımız bunlar ama artık bize zor gelmiyor. En büyük sıkıntımız, sağlıklı insanların bizi anlamaması. Bir yere gittiğimizde çocuğu tekerlekli sandalyede gördükleri zaman değişik bir şey görmüş gibi bakıyorlar. Bundan çocuğum da ben de rahatsız oluyoruz. Bunun dışında saygı da gösterilmiyor. Mesela hastaneye gidiyoruz, öncelik sıramız var. Sırada bekleyenler 'Niçin sırada beklemiyorsunuz?' Biz de mi tekerlekli sandalyeyle gelelim' diyorlar, o zaman yıkılıyorum."

Oğlunun 8 yıl ilköğretim okuluna gittiğini ancak kollarındaki kas uyumsuzluğu nedeniyle kalem kullanamadığını, lise eğitimine bedensel ve zihinsel engellilere yönelik faaliyet gösteren Umut Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi'nde devam ettiğini anlattı.

Engelli çocuk sahibi annelere seslenen Akın, "Çocukları arasında özellikle engelli çocuklarına ilgi göstersinler. Sağlıklı olanlar bir şekilde başını kurtarıyor ama engelliler hep bize muhtaç. Vatandaşlardan da destek bekliyoruz. Maddi değil, manevi destek bekliyoruz. Gerek engelli oğluma gerekse engelli anneleri olarak bize itici gözle bakılmasın. Sokağa çıktığımızda önümüze gelen 'çocuğunuz yürüyemiyor mu?' diye soruyor. Yürüyebilse yürür zaten" dedi.

Oğlunun duygusal olduğunu, her Anneler Günü'nde kendisine sürpriz yaptığını dile getiren Akın, "Oğlumun bana ve benim ona olan sevgimi kelimelerle anlatamam" şeklinde konuştu.

Yalçın Akın da özellikle uzun gezilerinde tekerlekli sandalye kullandığını, onun dışında çoğu zaman destek alarak yürümeyi tercih ettiğini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • fetih1453 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcısı olsun. insanlar gerçekten çok pis bir vaziyete gelmiş... bende özürlüyüm. okumuş cahillerin söylediği sözler insanı çok kötü yapıyor. üniveristede bir öğretim elemanı ( kendisi fizik bölüm başkanıydı şöyle demişti bana: ''okuyupta ne yapacaksın'' hala o söz kulaklarımda çınlanır. geçen hafta camilerde özürlülerle ilgili hutbe verildi. çok güzel ama o kadar insanın arasında hutbeyi dinlerken ağlamamak için kendimi zor tuttum. gerçekten zor. maalesef.. sadece sözden ibaret kalıyor. kimseden saygı dahi beklemiyoruz sadece pisliklerini kendilerine saklasınlar...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki