Asırlardır süren gelenek! Yedi dalgadan geçtiler

Ordu'nun Fatsa ilçesinde asırlardır yaşatılan “Mayıs Yedisi” geleneğine bu yıl da vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Asırlardır süren gelenek! Yedi dalgadan geçtiler
Asırlardır süren gelenek! Yedi dalgadan geçtiler
GİRİŞ 20.05.2014 13:57 GÜNCELLEME 20.05.2014 14:01

Fatsa'nın kırsalında yaşayan vatandaşlar Mayıs Yedisi dolayısıyla sabahın erken saatlerinden itibaren sahile akın ettiler. Vatandaşlar, Karadeniz'in serin sularına ayaklarını sokarak şifa aradılar. Çok sayıda seyyar satıcının bulunduğu sahil şeridi tam bir panayır alanına dönüştü. Mayıs Yedisi'ne Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca ve Fatsa İlçe Emniyet Müdürü Muharrem Elmas da katıldı. Kalabalıkların arasında yedi dalgadan geçen Atmaca ve Elmas, vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Söz konusu geleneğe ilişkin görüşlerini paylaşan Kaymakam Bekir Atmaca, Mayıs Yedisi geleneğine uyarak denize girdiğini ve yedi dalgadan atladığını söyledi. Geleneğin asırlar öncesine dayandığını hatırlatan Atmaca, "Bu tür geleneksel aktiviteler, milletimizin yaşama sevincini göstermektedir. Aynı zamanda da insanlarımızı bir arada tutan çimento görevi görmektedir. Ben de insanlarımızın coşkusuna ve sevincine ortak olmak istedim. Bütün vatandaşlarımızın Mayıs Yedisi'ni kutluyorum. Bu arada en büyük dileğim ülkemizde huzurun hakim olmasıdır. Hiçbirimiz doğal afetlerin olmasını arzu etmiyoruz. Bu anlamda Soma'da yitirdiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Yedi dalgadan geçen vatandaşlarsa, bazı sağlık sorunlarının olduğunu ve şifa bulmak için bu eylemi gerçekleştirdiklerini söylediler. Vatandaşlar, "Her yıl denize gelerek hem yazı karşılıyoruz hem eğleniyoruz hem de bu vesileyle hastalıklarımızın geçeceğine inanıyoruz" dediler.

Fatsa İlçe Emniyet Müdürü Muharrem Elmas da yaptığı açıklamada, "Huzur ve güven ortamından sorumlu biri olarak tüm halkımızın Mayıs Yedisi'ni kutluyorum" şeklinde konuştu.

İnanışa göre her yıl 20 Mayıs'ta denizde yedi dalgadan geçen bir insan hem sağlık sorunlarını çözüyor hem de bütün bir yaz mevsimini huzurlu ve sorunsuz geçiriyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı