Motosikletini itmekte zorlanınca...

Manisa Salihli'de motosiklet tamircisi, geri manevra için itmek zorunda olduğu motosikletine "geri vitesli sistem" kurdu

Motosikletini itmekte zorlanınca...
Motosikletini itmekte zorlanınca...
GİRİŞ 21.06.2014 12:25 GÜNCELLEME 21.06.2014 15:27

İlçede yaklaşık 30 yıldır motosiklet tamiratı yaptığını söyleyen Mehmet Erkal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, motosikletlere tutkunu olduğunu, ulaşımda bu aracı tercih ettiğini belirtti.

Sahip olduğu motosikletleri üzerinde farklı eklemelerle denemeler yaptığını kaydeden Erkal, "Elektrikli motosiklet sistemlerine merak duyduğum için motosikletin bütün motor aksamını söktüm. İş yerimde bulunan atıl vaziyetteki akü ve diğer elektronik parçalarla motosikleti elektrikle çalışır hale getirdim" dedi.

Motosikletinin 8 saatte tam şarj olduğu ve 60 kilometre yol kat edebildiği, hızının saatte 80 kilometreye kadar çıktığı bilgisini veren Erkal, ailesiyle daha rahat seyahat için "kayık" olarak adlandırılan yolcunun oturabileceği aparatı da eklediğini kaydetti.

Bu düzenleme sonrası geri manevra için motosikletini itmekte zorlandığını, bu sorunun giderilmesine yönelik de denemeler yaptığını bildiren Mehmet Erkal, "İş yerimde motosikletimi geri hareket edebilir hale getirmek için düşündüm ve bununla ilgili çalışmalar yaptım. Sonunda motosikletime geri vites sistemi kurdum. Motosikletin artık ileri ve geri gidebiliyor" diye konuştu.

Erkal, motosikletinin geri manevra yapabildiğini görenlerin bu durumu şaşkınlıkla izlediğini ve hayran kaldıklarını belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'