Barakada yaşayan ailenin dramı

Hatay’ın Antakya ilçesinde 80 yaşındaki Kerime Koçak ve engelli oğlu, ahırdan dönme baraka evde hayata tutunmaya çalışıyor.

Barakada yaşayan ailenin dramı
Barakada yaşayan ailenin dramı
GİRİŞ 14.07.2014 14:18 GÜNCELLEME 14.07.2014 14:18

Odabaşı Mahallesi’ndeki derme çatma bir evde yaşam savaşı veren Kerime Koçak (80) ve akli dengesi yerinde olmayan oğlu yardım bekliyor. Engelli çocuğuyla birlikte zor şartlar altında yaşayan Kerime Koçak, banyo ve tuvalet ihtiyaçlarını bile giderecekleri yerlerinin olmadığını söyledi. Kerime Koçak’ın çocuklarından 53 yaşındaki Fevzi Koçak, annesi ve kardeşinin 2 yıldır burada yaşadığını belirterek, "Bende evimi ve çocuklarımı bırakarak burada yaşamaya başladım. Bu barakada yaşayan annem ve kardeşime bakmak için bir yerde de çalışamıyorum. Burada yaşayan annem ve akli dengesi yerinde olmayan kardeşimin yiyecek yemekleri dahi yok. Bende destek olamıyorum, yetkililer ve yardımseverler bizlere yardım etsin" dedi.

Kerime Koçak ise 2 yıldır burada yaşadıklarını belirterek, "Kendi işimizi kendimiz görüyoruz. Sizinde gördüğünüz gibi tuvaletimiz ve banyomuz yok. Bu ihtiyaçlarımızı dışarıda kendi imkanlarımızla oluşturduğumuz bir alanda gideriyoruz. Bazen yiyecek ekmeğimiz dahi olmuyor. Çevredekiler bir tas çorba getirirse karnımız doyuyor, yoksa aç kalıyoruz" diye konuştu.

Barakalarının Asi Nehri’ne yakın olduğunu ve bazen nehirden su alarak banyo yaptıklarını belirten Koçak, "Halimizi sizler görüyorsunuz, engelli oğlumla burada yaşamak zorundayız. Gidecek yerimiz, yiyecek ekmeğimiz yok. Yetkililer bize yardım etsin, zor durumdayız” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir