İş kazası geçirdi hayatı karardı

Bir konağın tamirat inşaatında çalışırken geçirdiği kaza sonrası engelli duruma düşen inşaat ustası, şimdi yiyecek ekmek bulamaz hale geldi.

İş kazası geçirdi hayatı karardı
İş kazası geçirdi hayatı karardı
GİRİŞ 15.07.2014 12:19 GÜNCELLEME 15.07.2014 12:19

Kastamonu’nun Hepkebirler Mahallesinde önceden yanmış bir konağın tamirat inşaatında çalışırken geçirdiği iş kazası sonrası engelli duruma düşen Yücel Taban (38), çalışamadığı için faturalarını ödeyemez hale geldi. Esentepe mahallesinde ihtiyaç sahibi aileler için yapılan TOKİ konutlarında ikamet eden Yücel Taban, ödeyemediği faturalar yüzünden elektriğinin kesildiğini ve karanlıkta hayatını sürdürdüğünü söyledi.

Hepkebirler mahallesinde önceden yanmış bir konağın tamirat inşaatında çalıştığını anlatan Yücel Taban, “Burada hiçbir şekilde iş güvenliği yoktu. Üzerime duvar çöktüğünde ölümden döndüm. Duvar, yaklaşık 4 metre uzunluğunda 2.70 metre yüksekliğindeydi. Bütün olarak bu duvar üzerime göçtü” dedi.

Konağın inşaatında çalışan arkadaşlarıyla birlikte duvarın sıvalarını kazıdıklarını belirten Taban, şöyle konuştu: “Bu sayede duvar hafifletilip daha sonra yıkılacaktı. Ben, göçen duvar tarafında yalnız çalışıyordum, diğer yüzeyinde arkadaşlar çalışıyordu. Arkadaşlardan biri boş duvara merdiven dayamış. Bana da haber etmediler. Ondan sonra zaten üzerime duvar çöktü. Acilen ambulansla hastaneye kaldırıldım. Hastanede bir hafta yoğun bakımda kaldım. Kaburgalarım ciğerimi ezdiği için göğsümden tüp takıldı. Dört gün tüple gezdim. Bacağımda oluşan kırıklardan dolayı hâla yürüyemiyorum. 35 günü geçti, bacağım aynı şekilde duruyor. Mağdurum, tamamen perişan olduk. Evime ekmek getiren bir tek ben vardım, o da gitti artık.”

35 GÜN SONRA TESADÜFEN SİGORTALI OLDUĞUNU ÖĞRENDİ

Kazayı işe başladığı gün geçirdiğini ifade eden Yücel Taban, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çalıştığım şirket, hastanede yatarken sigorta girişimi yapmış. Sürekli tedavilerime aksatmadan gittim. Geçen gün doktorum beni İstanbul’a sevk etti. Maddi durumum el vermediğinden belediyeye gidip İstanbul’a olan yol paramın karşılanmasını istedim. Bu esnada sigortalı olduğumu belediyede öğrendim. Belediyeye, kazayı geçirdikten 35 gün sonra gittim. Burada sigortalı olduğumu öğrendim. Belediyeden ayrıldıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) giderek konuyu araştırdım. SGK’da işe giriş tarihimden bu yana çalışmadığım halde sigortamın yatırıldığını öğrendim.”

Mağdur ve çalışamaz durumda olduğunu anlatan Yücel Taban, sözlerine şöyle devam etti: “Beş kilo yükü taşıyamaz duruma geldim. Bütün bilgi ve belgelerimizi hazırlayıp savcılığa suç duyurusunda bulundum. Sonuna kadar bu işin peşinde olacağım. Devletimiz, inşallah bizleri haksız çıkartmayacaktır. Kazadan sonra bana, bin TL para teklif edildi. Başka hiçbir şeyine karışmayız dediler. Ben, bu parayı nereye verebilirim. Benim elektriğim kesildi, ben bu duruma bunların işinde iken düştüm. Kendi işimde ya da yolda giderken olsaydı zaten benim diyecek sözüm ya da bir hak talebim yoktu.”

Yücel Taban’ın eşi ve doğuştan yürüme engelli Neslihan Taban (28) da eşinin 35 gündür çalışamadığını belirterek şunları söyledi: "Öncesinde eşim çalışıyordu ve ekmek paramızı kazanıyordu. Şu an çok mağdur durumdayız. Bizi mağdur duruma düşürenler utansın, başka bir şey demiyorum.”

Yücel Taban’ın aynı zamanda bakmakla yükümlü olduğu ve bu yıl okula gitmesi gereken 5 yaşında Melike adında bir kızı bulunuyor. Taban ailesi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın yardımlarıyla geçimini zorluklar içerisinde sürdürmeye çalışıyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak