Kadınlar da bayram namazında saf tuttu

Antalya'nın Kumluca ilçesinde bu yıl ilk defa, kadınların da katıldığı bayram namazının ardından çocuklara şeker ve harçlık dağıtıldı.

Kadınlar da bayram namazında saf tuttu
Kadınlar da bayram namazında saf tuttu
GİRİŞ 28.07.2014 10:54 GÜNCELLEME 28.07.2014 10:54

Ramazan Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Antalya'nın Kumluca ilçesinde de coşkuyla kutlanıyor. Eski Cami'de bu yıl ilk defa kadınların da kıldığı bayram namazının ardından, çocuklara belediye tarafından hazırlanan, içinde şeker ve harçlıkların bulunduğu hediye paketleri dağıtıldı.

Bayram namazı öncesi vaaz veren İlçe Müftüsü Abdulmuttalip Peşe, bayramların kardeşliğin pekiştiği, birlik ve beraberliğin en üst seviyeye ulaştığı güzel günlerden olduğunu, bugünlerin ruhuna uygun olarak kutlanması gerektiğini söyledi.

Peşe, bayram namazının ardından yaptığı açıklamada da Diyanet İşleri Başkanlığının başlattığı bayramlaşma etkinliğini pilot olarak seçtikleri bir camide başlattıklarını bildirdi. Kadın ve çocukların bayramlaşmaya katılmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Peşe, şöyle konuştu:

"Birbirimizi seviyorsak bu bayramlaşmada bir oluşturalım ve birbirimizle bayramlaşalım. Bu yıl çocuklarımız için hediyeler var, onları da bayramlaşmaya dahil edelim. Kadınlarımız var, onlar da bayram namazına iştirak ediyorlar. Dolu dolu bir bayram geçirmeyi ümit ediyor, herkesin Ramazan Bayramı'nın mübarek olmasını temenni ediyorum."

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığının başlattığı uygulamayla kadınların da bayram namazına katılmış olmasını önemsediklerini dile getirdi. Çetinkaya, gelecek yıllarda bu tür etkinliklerin daha da artırılmasını istedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal