Baktı bağ oldu: Bir asmada bin 500 salkım üzüm

Manisa'da bakarsan bağ olur sözü gerçek oldu.

Baktı bağ oldu: Bir asmada bin 500 salkım üzüm
Baktı bağ oldu: Bir asmada bin 500 salkım üzüm
GİRİŞ 12.08.2014 16:03 GÜNCELLEME 12.08.2014 16:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Manisa'da Sarıgöl İlçesi Çanakçı Mahallesi'nde yaşayan 73 yaşındaki İbrahim Akçam, evinin önüne 6 yıl önce diktiği Mevlana cinsi üzüm asmasından aldığı verimle, görenleri hayrete düşürdü. Bahçeyi üzüm cennetine çeviren asmada yaklaşık 1500 salkım bulunuyor.

Akçam, bahçesindeki bir kök Mevlana üzüm asmasından 2013 yılında bin 500 kilogram üzüm aldığını belirterek, kilosunu 1 lira 30 kuruştan sattığını dile getirdi. Bu yıl yaklaşık bin 800 kilogram üzüm yetiştirmeyi umduğunu söyleyen Akçam, "Bu yıl üzümlerimi 1 lira 50 kuruştan sattım. Anlaştığım kişinin gelip kesmesini bekliyorum" dedi.

İbrahim Akçam, üzüm asmasına çocuğuna bakar gibi baktığına dikkat çekti. Budama, ilaçlama, gübreleme gibi işlemlerin kendisine keyif verdiğini bildiren İbrahim Akçam, evinin bahçesindeki Mevlana cinsi salkımları sayamadığını belirterek "Üzerinde o kadar çok salkım var ki, bir gün merak ettim saymaya başladım. Bin kadarını saydım ama karıştırdım, baş edemedim. Tahminen bin 500 salkımım var" diye konuştu.
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • şahin şahin 9 yıl önce Şikayet Et
    TARIM BAKANLIĞI VE ZIRAAT FAKÜLTELERİ GÖREVE !..... Tarım Bakanlığı ve ziraat fakültesi bulunan üniversiteler olaya hemen müdahale etmeli. Tür seçimi, gübreleme, budama, ilaçlama, sulama, yaprak alma vb. işlemleri hangi zaman diliminde ve hangi yoğunlukta yaptığını bilimsel olarak incelesin. Bu arada İbrahim amcaya bir ödül neym verilir inşAllah, teşvik ve örnek olması bakımından....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Kritik MKYK'nın perde arkası! Erdoğan 'Bu yapılacak' deyip net konuştu...
Maskeli hırsızların filmleri aratmaya kuyumcu soygunu kamerada!