Bu kahvede oyun yasak

Aydın Çine'deki bir kahvehanede müşteriler oyun oynamak yerine kitap, dergi ve gazete okumaya teşvik ediliyor.

Bu kahvede oyun yasak
Bu kahvede oyun yasak
GİRİŞ 27.08.2014 11:18 GÜNCELLEME 27.08.2014 11:18

Aydın'ın Çine ilçesindeki bir kahvehanede diğerlerinden farklı olarak müşteriler oyun oynamak yerine kitap, dergi ve gazete okumaya teşvik ediliyor.

İşletmeci Ali Altay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eskiden kitap okunan, sohbet edilen kahvehanelerin yerini günümüzde yalnızca oyun oynanan yerlerin aldığını söyledi.

Kıraathane kavramının yalnızca tabelalarda kaldığını, bunun da kendisini rahatsız ettiğini dile getiren Altay, iş yerinde oyun oynanması yerine kitap okunup sohbet edilmesini teşvik edip bu kültürü yeniden ayağa kaldırmayı amaçladığını ifade etti.

Bu kapsamda iş yerinde oyun oynanmasına izin vermediklerini, uygulamadan müşterilerin de gayet memnun olduğunu belirten Altay, şunları kaydetti:

"İşletmemizde oyun oynanmasına izin vermiyoruz. Yediden yetmişe birçok kişi geliyor, kitabını, dergisini, gazetesini okuyor, sohbetini yapıyor, çayını, kahvesini içiyor, çok güzel bir ortam oluşuyor. Kıraathane kültürünü yeniden canlandırmak istiyoruz. Oyun oynamak isteyenleri başka kahvehanelere yönlendiriyoruz."

Müşteriler çok memnun

Öte yandan oyun oynanmayan kahvehanenin müşterileri de uygulamadan memnun.

Müşterilerden Ersun Yılman, diğer kahvehanelerde oyun oynanması ve gürültüden dolayı sohbet etme imkanı bulamadıklarını dile getirdi.

Yılman, uygulamanın Türkiye çapında birçok kahvehaneye örnek olmasını temenni etti.

Uğur Aydoğdu ise "Diğer kahvehanelerde birçok masada oyun oynanması nedeniyle ister istemez büyük gürültü oluşuyor. Burada ise sessiz bir ortamda rahatlıkla kitabımızı okuyup tanıdıklarımızla sohbet edebiliyoruz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çocuklara armağan edilen ilk bayram TBMM arşivinde
Macaristan'dan dikkat çeken açıklama: Brüksel’de yeni bir dünya savaşı hazırlığı yapılıyor