Şehrinde ilk ve tek

Tekirdağ’ın ilk ve tek kadın midibüs şoförü Merdiye Atasoy, erkeklere meydan okuyarak Tekirdağ yollarında direksiyon sallıyor.

Şehrinde ilk ve tek
Şehrinde ilk ve tek
GİRİŞ 28.08.2014 10:04 GÜNCELLEME 28.08.2014 10:04

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Özel Halk Otobüsü şoförlüğü yapan Atasoy, 120 erkek iş arkadaşının arasından tek bayan şoför olarak gün içinde saatlerce direksiyon sallıyor. Bakımlı görüntüsü ile de dikkat çeken Atasoy, sürücülüğü ile herkesin beğenisini kazanıyor. Atasoy, araçlara ilgisinin küçük yaşlardan itibaren başladığını ve midibüs şoförü olmanın en büyük hayallerinden biri olduğunu söyledi.

"VATANDAŞLAR TARAFINDAN TAKDİR EDİLİYORUM"

Tekirdağ’da şoförlüğe ilk başladığında olumsuz tepkiler alacağını düşündüğünü, fakat vatandaşların takdirini topladığını ifade eden Atasoy, "Farklı tepkiler alırım diye düşünüyordum ama çok iyi tepkiler aldım. İyi tepki almam, beni daha fazla hırslandırdı. Kızım liseyi Tekirdağ’da okuyacağından, benim Tekirdağ’a taşınmak istememden ve eskiye dayalı taşımacılık işinde çalıştığımdan dolayı Tekirdağ’da halk otobüsünde şoför olarak çalışmaya başladım" dedi.

"20 YILDIR AĞIR VASITA EHLİYETİM VAR"

Tekirdağ’da şoförlük yapmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ve çok isabetli bir karar aldığının altını çizen Atasoy, "Almış olduğum karardan dolayı çok mutluyum ve 10 numara karar aldığımı düşünüyorum. 1994 senesinden beri ağır vasıta ehliyetli şoförüm. Ağır vasıta işine ilk olarak kendi arabalarımız ile fabrika servisleri çekerek başladım. Ben kendime bu işi yapabileceğimden güvenim vardı ve başardım" ifadelerini kaydetti.

"TRAFİKTE KORKUTMAYA ÇALIŞTILAR, YILMADIM DAHA DA HIRSLANDIM"

Atasoy, trafikte korkutulmaya çalışıldığını fakat korkmaktan çok daha da hırslandığını dile getirdi. Bayan şoför olduğu zaman sürekli korkutmaya yönelik çalışmalar yapıldığını sözlerine ekleyen Atasoy, "Ben bunların üstesinden gelebiliyorum. Tekirdağ’da 20 aydır çalışıyorum ve başka bayanlardan bu işe girebilecek biri olmadığını gördüm. Örnek ben oldum beni örnek alarak çalışabilirler. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Özel Halk Otobüsü şoförleri olarak 120 erkek arkadaşım var bir tek ben bayanım. Biz kadınların artık erkeklere yenik düşmemeleri gerek. Her şeyi istedik mi başarırız" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!