Engelli kardeşlerin umre hayali gerçekleşiyor

Sivas'ta aynı kaderi paylaşan konuşma ve yürüme engelli iki kız kardeşin umreye gitme hayali gerçeğe dönüşüyor.

Engelli kardeşlerin umre hayali gerçekleşiyor
Engelli kardeşlerin umre hayali gerçekleşiyor
GİRİŞ 18.04.2015 14:06 GÜNCELLEME 18.04.2015 14:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sivas'ta konuşma ve yürüme engelli iki kız kardeş, valilik ve belediyenin desteğiyle umreye gidecek. Huzur Mahallesi'nde yaşayan Mustafa (51) ve Hatice Doğan (48) çiftinin 3 çocuğundan Tuğba (29) ve Zehra (21) küçük yaştan itibaren kas gerilmesi rahatsızlığıyla mücadele ediyor.

Doğan çifti, konuşamayan ve yürüyemeyen iki kızını 26 Nisan'da kutsal topraklara götürmeye hazırlanıyor.

Anne Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tuğba'nın küçük yaşta yürüme sıkıntısı çektiğini fark ettiğini ve doktora götürdüklerinde kas gerilmesi teşhisi konduğunu, 5 yaşına kadar yürüyebilen kızının 13 yaşında tüm vücut fonksiyonlarını kaybettiğini anlattı.

Tuğba'nın yürüyemediği için okula gidemediğini, hareket kabiliyetinin tamamını kaybetmediği çocukluk döneminde kendi çabasıyla evde okuma yazma öğrendiğini aktaran Doğan, Tuğba'dan sonra oğlu Burak'ı dünyaya getirdiğini belirtti.

Doğan, son çocukları Zehra'nın da ablasının mücadele ettiği hastalığa 2,5 yaşındayken yakalandığını ifade ederek, "Zehra'nın durumu daha acı oldu çünkü anne baba olarak bizim hayalimiz kız çocuğumuzu giyindirip kuşandırıp karşımızda yürürken görmekti. Zehra'nın ablasından farkı sol elinin iki parmağını çok az kullanabilmesi ve oturabilmesi. Zehra'yı tekerlekli sandalyeyle haftada 2 gün rehabilitasyona götürüyorum ama Tuğba hiç dışarı çıkamıyor. Kızlarımız birbiriyle arkadaş oldu, tek can oldu. Büyük imtihandan geçiyoruz. Kızlarımın acısı benim dünyayla ilgili hayallerimi bitirdi, tek isteğim dünya imtihanını başarıyla bitirmek" diye konuştu.

Yutma zorluğu yaşayan kızlarına yemeklerini püre olarak, içeceklerini de biberonla verdiğini dile getiren Doğan, kızı Tuğba'nın sürekli yattığını, Zehra'nın ise çok az kullanabildiği sol elinin iki parmağıyla kısa kelimeler yazıp basit resimler yaparak zaman geçirdiğini, birlikte radyo dinleyen kızlarının göz imasıyla namazlarını kılıp Kur'an-ı Kerim okuduklarını belirtti.

Anne Doğan, kızlarını hiçbir zaman engelli olarak görmediğini ve onlarla gayet güzel iletişim kurduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Kızlarımla normal konuşan çocuklar gibi sohbet ediyoruz, şakalaşıyoruz. Anne-kız ilişkisi nasılsa bizimki de öyle. Kızlarım çok zeki, her konuştuğumuzu anlıyorlar ve ne istediklerini gözleriyle anlatıyorlar. Kızlarımın gözlerinden su istediklerini bile anlayabiliyorum. Kızlarımın istekleri içime doğmaya başladı. Onlardan bir kere bile 'Anne ben neden böyle oldum?' sözünü duymadım. Onların teslimiyetleri bizi Allah'a yönlendirdi. Sayelerinde namaza başladık, Rabbimize teslim olduk. Kızlarım 7 yaşından beri namazlarını da kılıyorlar. Zaten ikisi de her şeyi kendi kendine öğrendi."
Kızlarının kendileriyle gözleriyle iletişim sağladığını aktaran Doğan, televizyonda Kabe gösterildiğinde çok heyecanlandıklarını ve ağladıklarını görünce onların umreye gitmek istediklerini düşündüklerini söyledi.

Kendilerine bunu sorduklarında göz işaretiyle "evet" yanıtı aldıklarını anlatan Doğan, yine kızlarının televizyonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da gördüklerinde de heyecanlandıklarını ifade etti.

26 Nisan'da umre hayalleri gerçek oluyor

Çocuklarının umre hayalinin 26 Nisan'da gerçekleşeceğini dile getiren Doğan, kızlarından Zehra'yı tekerlekli sandalyeyle, Tuğba'yı da yatar özellikli sandalyeyle götüreceklerini söyledi.

Kızlarına destek olmak için umreye ailecek gideceklerini belirten Doğan, "Kabe'yi dünya gözüyle görmek istiyorlardı. Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesinin işlemleri hızlandırıp yardımcı olmasıyla şimdi o hayalleri gerçek olacak. 26 Nisan'da ailecek umreye gidiyoruz. Bir hayalleri de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı görmek. Onu da çok seviyorlar ve onu dünya gözüyle görmek, onunla tanışmak istiyorlar" diye konuştu.
Sivas Belediyesi bünyesindeki sebze halinde çalışan baba Mustafa Doğan ise elinden geldiğince eşine yardım etmeye çalıştığını anlatarak, çocuklarıyla gönül diliyle konuşmaya çalıştığını kaydetti.

Doğan, kızlarının gözlerine bakınca ne dediklerini anladığını ifade eden Doğan, "Ailemizde birlik ve beraberlik var. Çocuklarımın da maneviyatları çok kuvvetli ve durumlarından şikayetçi değiller. Zaten hayatta 2 istekleri vardı, inşallah, onun birine kavuşacaklar. Onların hayalleri gerçekleşiyor diye ben de çok mutluyum" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Ümmü Yasir 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne büyük imtihan ve ne büyük bir teslimiyet Mükafatı bunlardan daha büyük olur inşaallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!