Küçük Kerem'in hayali kornea nakli

Mersin'de 2,5 yaşındayken sağ gözüne demir çubuk batan ve görme duyusunu kaybeden 7 yaşındaki Kerem Kaya, kornea nakli bekliyor.

Küçük Kerem'in hayali kornea nakli
Küçük Kerem'in hayali kornea nakli
GİRİŞ 07.05.2015 12:42 GÜNCELLEME 07.05.2015 12:42

Merkez Akdeniz ilçesi Çilek Mahallesi'ndeki evlerinde yaklaşık 4 yıl önce babaannesi Gülay Kaya tarafından kendisine ranza yapılırken gözüne demir çubuk batan Kerem Kaya, sağ gözünü kaybetti.

O dönemde Mersin'de ve çeşitli illerde birçok hastaneye götürülen 7 yaşındaki Kerem için uygulanan tedavilerden sonuç alınamadı. Aile son olarak Ankara'da gittikleri özel bir göz hastanesinde çocukları için aradığı umut ışığını buldu. Burada Kerem'in gözünün ışık aldığını belirleyen doktorlar, acilen kornea nakli yapılması gerektiğini söyledi. Ancak hastanede kornea olmadığı için ameliyat yapılamadı. Çocuklarının ameliyatla yeniden görebileceğini öğrenince büyük mutluluk yaşayan ailenin sevinci uzun sürmedi. Bugüne kadar kornea bulabilmek için gösterdikleri çabadan bir türlü sonuç alamayan Kaya ailesi, yetkililerden çocuklarının yeniden görebilmesi için yardım bekliyor.

Anne Derya Kaya, doktorların kornea nakli için geç kalınmaması gerektiğini söylediğini belirterek, "Bugüne kadar ulaştığımız hiçbir yerden sonuç alamadık. Oğlumun ameliyatla gözünün düzeleceğini bilipte bunu yaptıramamak bizi kahrediyor. Geç kaldıkça şansımızın azaldığını söylüyorlar. Biz yetkililerden ve bağışçılardan kornea konusunda yardımlarını bekliyoruz. Oğlumun yeniden eskisi gibi görebilmesini istiyorum" dedi.
Babaanne Gülay Kaya ise, torununun bu hale gelmesinden sürekli kendisini sorumlu tuttuğunu ifade ederek, "Düşündükçe gece uykularım kaçıyor. Ben dikkatli olsaydım bu hale gelmezdi. O yüzden torumun bir an önce sağlığına kavuşmasını istiyorum. Riskli olduğu için gittiğimiz birçok hastane bu ameliyatı yapmak istemedi. Ancak Ankara'daki doktorlar kornea nakli ile gözünün nispeten düzeleceğini söylediler. Biz bu ameliyatı yaptırmak istiyoruz. Ne kadar düzelirse bizim için o kadar iyi. Yaptıramazsak büyüdüğünde biz ona ne deriz" diye konuştu.

Arkadaşları gözüyle alay ettiği için kayıt yaptırıldığı okula gitmeyen 7 yaşındaki Kerem Kaya ise, gününü 4 yaşındaki kardeşi Kenan ile evde oyun oynayarak ya da resim yaparak geçiriyor. Kornea nakli bekleyen küçük çocuk, "Ameliyat olmak istiyorum. Yeniden eskisi gibi güzel görmek istiyorum" şeklinde konuştu. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar