Günün en acı karesi Gaziantep'ten!

Gaziantep'te çöpten çıkardığı ekmek, meyve ve sebze parçalarıyla karnını doyurmaya çalışan Suriyeli genç kadının görüntüsü yürek sızlattı.

GİRİŞ 19.05.2015 17:01 GÜNCELLEME 21.05.2015 07:21
Bu Habere 111 Yorum Yapılmış

Suriye’de iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan sığınmacıların sayısı iki milyonu aşarken, Gaziantep de sığınmacılardan en çok etkilenen kentlerin başında geliyor. Kente gelen Suriyelilerden genç bir kadının görüntüsü, savaşın acı gerçeğini gözler önüne serdi.

Suriye’deki iç savaşta eşini kaybeden ve iki çocuğuyla birlikte Gaziantep’e gelen 22 yaşındaki iki çocuk annesi Suriyeli Amira isimli genç kadının Gazikent Mahallesi 41 No’lu caddedeki çöp konteynerinden çıkardığı ekmek, sebze ve meyve parçalarıyla karnını doyurması yürekleri sızlattı.

Suriye’nin Halep kentinden kaçıp Gaziantep’e gelen 22 yaşında olan Amira, iç savaşta kocasını kaybettiğini, 3 yaşındaki oğlu ve 6 yaşındaki kızıyla birlikte Türkiye’ye sığındığını söyledi. Kendisine bakacak kimsesi olmadığı için dilenmeye başladığını söyleyen Amira, kalacak bir yeri olmadığını, çocuklarını da kendisi gibi, sığınmacı olan Suriyelilere emanet ederek onlara çöp konteynerlerinden yiyecek toplamaya çalıştığını söyledi.

Konuyla ilgili olarak yardım etmek isteyen okurlarımız aşağıda bulunan iletişim numaralarından Suriyeli vatandaş hakkında bilgi alabilirler.

İHA Gaziantep Bölge Müdürü

Mefail Akçatepe

0 505 374 87 01

0342 230 63 86

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 111
  • KURGU 8 yıl önce Şikayet Et
    iha Suriyeli vatandaşların Esadın yüzünden çektiği çileleri göstermek için kurgu bir haber yapmış. Hemen inanmayın yahu ..
    Cevapla
  • P.D.M.İ.O. 8 yıl önce Şikayet Et
    DETAYLARA DİKKAT LÜTFEN: 36.saniyede polis kamerasını fark ediyor, 45.saniyede elini başına götürerek birilerine polis şapkası işareti veriyor. Üstelik kavun kabuğu gibi bir şeyi dişlerine sürtüyor, yemiyor. Bir de aldığı şeyi neden çöpten uzaklaşarak yemiyor da, çöp konteynerinin içine eğilerek pis kokusuna maruz kalarak güya yiyor? Bu kadının açlığı gerçek olabilir ama bu yaptığı bir senaryo. Yardımlarımızı güvenerek yapalım.
    Cevapla
  • burak 8 yıl önce Şikayet Et
    insanligimdan utandim, kemal iste bunlari geri gönderecek
    Cevapla
  • tuncay 8 yıl önce Şikayet Et
    her millette iyi var kotu var bu acidan bakmamali komsusu acken kendisi tok yatan BİZDEN DEĞİĹDİR bu acidan bakmak gerek imanin gitmis paran olsa ne olur.
    Cevapla
  • gökhana 8 yıl önce Şikayet Et
    Gökhan nasıl bu vebale girip şeytanın yardımcılığını yapıyorsun. Uç beş kuruşunu verdin diye hepsini lekeliyorsun. Kes sesini iyilik yapacakları engelleme. 10 da biri doğru olsa kandırılmaya değer
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi