Vanlı çiftçi Acun Ilıcalı'ya seslendi

Van'da oruçlu olarak güneş altında çalışan çiftçiler Acun Ilıca'ya seslenerek, Turabi'ye rakip olduklarını söyledi.

GİRİŞ 22.06.2015 14:24 GÜNCELLEME 22.06.2015 14:29
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Van'da, çiftçilerin kimi kışa hazırlık, kimi satmak için tarlalarındaki otları güneş altında tırpanla biçiyor. Ramazan ayının, uzun ve sıcak yaz günlerine denk gelmesine rağmen çalışmalarını devam ettiren vatandaşlardan bazıları hayvanlarını kışın besleyebilmek, bazıları ise satmak için tarlalarındaki otları biçip, topluyor.

Oruçlu olunca sıcakta oldukça zorlandıklarını söyleyen çiftçi Acun Ilıca'ya seslenerek, Survivor ekibinin gelip kendisiyle yarışmasını istedi. Çiftçi Yaşar Bilgin, "Ben buradan Acun Ilıca'ya sesleniyorum. Turabi'yi Hasan'ı ve Hakan'ı getirsin benimle burada yarışsınlar. Bakalım survivor mu yoksa tırpan çekmek mi" diyerek güldürdü.

Gün içinde 30 dereceyi bulan sıcaklığa rağmen zorlu uğraş veren vatandaşlar, ramazan ayının gelmesiyle bir yandan dini vecibelerini yerine getirirken bir yandan da işlerini aksatmadan sürdürüyor. Sabahın erken saatleriyle başlayan zorlu mesai iftar saatine kadar, hatta bazen iftardan sonra da devam ediyor. Özellikle güneşin en etkili olduğu öğlen saatlerinde güçlük çeken işçiler, kafalarını ve şapkalarını soğuk su ile ıslatarak sıcaktan korunmaya çalışıyor.

Otları tırpanla biçerek toplanmaya hazır hale getiren Yaşar Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan günü tarlada, özellikle de sıcak havada oruçlu bir şekilde çalışmanın kolay olmadığını belirtti.

Çok zor şartlar altında mücadele verdiklerini ifade eden Bilgin, "Eğer oruç tutmasaydık çalışmadan ötürü fazla zorlanmazdık. Fakat hem oruç hem sıcak hem de yazın uzun günleri birleşince gerçekten dayanmak zor oluyor. Çok terlediğimiz için su kaybediyoruz ve yerini dolduramadığımız için de dilimiz damağımız kuruyor ancak her ne kadar zorlansak da Allah güç veriyor" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 29
  • sait 8 yıl önce Şikayet Et
    eskiden güneydoğu da kürtler pkk lılar tarafından öldürüldüklerinde acırdım ve üzülürdüm.şimdi ise seçimlerde kendi katillerine top yekün oy verdiklerinden dolayı bu zulümlere müstehak olduklarını düşünmeye başladım.demek ki bu zulümleri beğenmişler ki oy veriyorlar.sadece ibretle seyrediyorum.
    Cevapla
  • Veysel 8 yıl önce Şikayet Et
    Erzurumlu ne dediğinin farkında değil. Ferit kardes iyi kapak yapmış. Ağzı olan konuşuyor.
    Cevapla
  • anti terör 8 yıl önce Şikayet Et
    veysel be harbiden zırvalamışsın.kusura bakma ama dost acı söylermiş.
    Cevapla
  • seyyar kapakçı 8 yıl önce Şikayet Et
    veysel emmi kapakları karıştırdın galiba..kapağı yiyen ferit olmuş resmen.pkk savunuculuğu yapacaksan kandile git.kandil mağaralarında dava arkadaşların seni bekliyor.
    Cevapla
  • sami 8 yıl önce Şikayet Et
    veysel müdür,kapağı yiyen ferit olmuş herhalde gözlerinde problem var yada at gözlüğünü çıkarmayı unutmuşsun.
    Cevapla
  • taner 8 yıl önce Şikayet Et
    veysel,resmen saçmalamışsın.ferit'e katılan kaç kişi,erzurumlu'ya katılan kaç kişi.gözlerinde problem varsa doktora görün.
    Cevapla
  • konyalı tosun 8 yıl önce Şikayet Et
    ferit ne dediğini bilmiyor,erzurumlu iyi kapak yapmış.ağzı olan konuşuyor.
    Cevapla
  • Tarih ve Siyaset 8 yıl önce Şikayet Et
    Adamım be, elbette, tat5lı su erkekleri ekranda kırıtıyor, yiğit olan bu sıcakta çiftçi kardeşimin yaptığı işi yapsın da görelim!!!
    Cevapla
  • vanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    Erzurumlu insanların siyasi tercihlerine saygı duymamız gerekir.insanların inancını sorgulamak kimsenin haddine değil.
    Cevapla
  • bolu beyi 8 yıl önce Şikayet Et
    vanlı arkadaş sen bu hdp yi müslüman mı zannettin yoksa?benden sana tavsiye pkk lı sürünün namazla ve namaz kılanlarla nasıl alay ettiklerini gösteren videoyu izle ve eğer zerre kadar imanın varsa git de bunlara oy ver.ve eğer bunlara hala müslüman diyorsan imanını bir sorgula.
    Cevapla
  • feridun 8 yıl önce Şikayet Et
    vanlı,katile oy vermek ne zamandan beri siyasi tercih oldu.siz var ya her türlü zulme müstehaksınız.size acımaya gelmez.gidin pkk ile kolkola zılgıt çekin..
    Cevapla
  • avni 8 yıl önce Şikayet Et
    vanlı senin siyasi tercih dediğin bir katil sürüsünün temsilcileri.zalime yardım eden de zalimdir.onlara oy verenler bizzat pkk ya yardım etmiştir.zalime yardım eden de o zalim tarafından zulme uğramadıkça ölmezmiş.nitekim zulme uğruyor ve pkk tarafından yıllarca öldürüldü ve hala öldürülüyor da.
    Cevapla
  • erzurum'lu 8 yıl önce Şikayet Et
    bu pkk kimi öldürdü bu güne kadar?elbetteki ezici çoğunlukla kürtleri.peki kürtler kime oy veriyor ezici çoğunlukla pkk partisine.bu işte bir tuhaflık yok mu?kendi düşen ağlamaz ve bunlara oy verenlere de acımaya gelmez.kendi edip kendi ağlıyorlar sonra.
    Cevapla
  • Vanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    Erzurumlu gardaş sen de oruç tutup namaz kılıp gidip mhp ye oy veriyorsundur ihtimalen.
    Cevapla
  • erzurum'lu 8 yıl önce Şikayet Et
    bizim kafatasçılarla,ırkçılarla işimiz olmaz.arabın arap olmayana,arap olmayanın da araba üstünlüğü yoktur. biz buna inanırız ve yolu ak olanlara oyumuzu veririz.bilmem anlatabildim mi?
    Cevapla
  • vanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    yok be gardaşım o kesin akp ye oy vermiş ;)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel randevu talep etti mi? Erdoğan duyurdu! Dikkat çeken açıklama: Teklif ederiz...
Ölen borçlusunun mezarını açtı, mezarı ateşe verip canlı yayın yaptı!