Fotoğrafını paylaştı, 5 bin TL ceza yedi

Avlanılması yasak olan kırmızı benekli alabalıkların sosyal medya hesabından paylaşan şahıs 5 bin lira para cezasına çaptırıldı.

Fotoğrafını paylaştı, 5 bin TL ceza yedi
Fotoğrafını paylaştı, 5 bin TL ceza yedi
GİRİŞ 27.07.2015 21:01 GÜNCELLEME 27.07.2015 21:01

Giresun’un Yağlıdere ilçesinde avlanılması yasak olan kırmızı benekli alabalıkların sosyal medya hesabından paylaşan şahıs 5 bin lira para cezasına çaptırıldı.

Giresun’da yaşayan Halil H Hekim, facebook hesabından paylaştığı fotoğraflar yüzünden para cezasına çarptırıldığını belirtti. Tek eğlencesinin Facebook’ta doğa fotoğrafı paylaşmak olduğunu vurgulayan Hekim, “6 Eylül 2014 ve 13 Mart 2015 tarihlerinde kendi sosyal medya hesabımdan paylaştığım toplam içinde alabalık olan 4 adet fotoğraf için idari para cezasına çarptırıldım. Ben ileri derecede kalp hastasıyım, normal bir insanın aldığı nefesin ancak 4’de 1’ini alıyorum yani ben ne bu balıkları tuta bilirim, nede bu balıkların tutulduğu saçmaları taşıya bilirim. Sonuçta iş göremez raporu olan ve ciddi rahatsızlıklar geçiren biriyim” dedi.

Yaşadığı şaşkınlık ile birlikte mahkemeye başvurduğunu söyleyen Hekim, “Uzun zamandır çalışamaz halde olduğum için canım sıkıldığı zaman Facebook hesabım üzerinden çiçek, böcek gibi resimler paylaşıyorum bunların çoğu ise başka sayfalarda gördüğüm ve beğendiğim fotoğraflar tıpkı alabalık fotoğrafları gibi ama nereden bileyim böyle bir şeyin başıma gele bileceğini. Evime gelen ceza makbuzunun ardından yaşadığım şaşkınlık ile mahkemeye başvurdum ve kesilen cezayı hak etmediğimi söyledim ve cezanın gerekçesini sordum. Aldığım cevap ise beni daha da şaşkına çevirdi. “başkalarını özendirdiğim “ için ceza kesilmiş” ifadelerini kulandı

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!