Ülke bu bebeği konuşuyor! Deniz kızı gibi doğdu

Hindistan'da dünyaya gelen bir kız çocuğunun deniz kızı gibi bacakları ve el parmaklarının birbirine yapışık olduğu ortaya çıktı.

Ülke bu bebeği konuşuyor! Deniz kızı gibi doğdu
Ülke bu bebeği konuşuyor! Deniz kızı gibi doğdu
GİRİŞ 03.05.2016 11:17 GÜNCELLEME 03.05.2016 11:17
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

India Times'ın haberine göre, 22 yaşındaki bir anne dünya tıp tarihinde eşine çok ender rastlanan bir bebek dünyaya getirdi.

Bebek "sirenomelia" ya da "deniz kızı sendromu" adı verilen bir anormallikle dünyaya geldi. Bacakları birbirine yapışık olan ve cinsiyeti belirlenemeyen bebek doğumdan sonra sadece 10 dakika yaşarken, doktorlar bebeğin el parmaklarının da tıpkı balık yüzgeci gibi birbirine yapışık olmasının bu vakayı daha da dikkat çekici hale getirdiğini duyurdu.



DENİZ KIZI HASTALIĞI OLARAK BİLİNİYOR

Doktorlar bebeğin bedeninin üst kısmının normal işlevlerini yapmasına karşın alt kısmının gelişmediğini kaydetti.Tıp tarihine geçen dördüncü vaka olan Hindistan'daki sirenomelia vakası, aynı zamanda deniz kızı hastalığı olarak da biliniyor.Hastalıkta bacaklar birbirine yapışık olarak geliştiği için, bu görüntü nedeniyle denizkızı sendromu olarak da adlandırılıyor.



ÇOĞU DOĞUMDAN KISA SÜRE SONRA ÖLÜYOR

Bu hastalıkta cinsel organ görülmüyor. Çoğunlukla idrar kesesi gelişmemiş oluyor ve böbrek ve boşaltım sistemi organları doğru şekilde çalışamıyor. Bu nedenle bebekler doğumdan kısa bir süre sonra ölüyorlar.Ancak dünya üzerinde deniz kızı sendromu ile doğup bacakları ameliyatla ayrılarak yaşayan iki kişinin olduğu biliniyor

 

YORUMLAR 4
  • mustafa laz 7 yıl önce Şikayet Et
    genlerle uğraşırsan . doğanlarda böyle olur
    Cevapla
  • vay be arkadaş 7 yıl önce Şikayet Et
    gebelik döneminde aşırı şekilde su tüketilmesi gerekir eyer su tüketilmesse ellerde parmak araları yapışık olur ayaklarda olur ve vucudda da yapışmalar olabilir..birde gebelik süreci boyunca alkol yada cola kola türü içecekelr içilirse düşüğe ve bebeğin anne karnında zehirlenmesine vesile olur bunun sonucunda anne karnında 5 ayda yada 3-4-5-6-7 ayında bebek ölebilir...tüm gebe annelerimize gebelik dönemi boyuca alkol sigara ve organik olmayan kimyasal hazır yiyeceklerden uzak durmalarını ve bol bol su tüketmelirni yürümelerini temiz park gibi alanalrda dolaşmalarını tavsiye ediyoruz şehirdne uzakda ...
    Cevapla
  • süleyman 7 yıl önce Şikayet Et
    Bence yayınlanması hoş bir şey değil.
    Cevapla
  • selim 7 yıl önce Şikayet Et
    haklısın sansürlü gösterilmeli.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti