Çamlıca Cami'nde büyük sürpriz!

Kadir Gecesi’nde açılması planlanan Cumhuriyet tarihinin en büyük camisinin minareleri arasına asılacak Türk bayrağı tamamlandı

Çamlıca Cami'nde büyük sürpriz!
Çamlıca Cami'nde büyük sürpriz!
GİRİŞ 23.05.2016 02:48 GÜNCELLEME 23.05.2016 02:48
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İstanbul'un fethinin 563. yıldönümü'nde Çamlıca Camisi'ne 1453 metrekarelik dev Türk Bayrağı asılacak. Caminin iki minaresi arasında yer alacak bayrak, İstanbul'un birçok noktasından görülecek. Fetih günü tüm İstanbullulara özel bir an yaşatmak istediklerini söyleyen İstanbul Cami ve Eğitim-Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk "Fethin görkemi Çamlıca Camisi'nde hissedilecek" dedi.

TEMELİNİ ERDOĞAN ATMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde 6 Ağustos 2013'te temelleri atılan Çamlıca Camisi Fetih Günü'ne özel görsel bir şölen sunacak. 1 Temmuz günü Kadir Gecesi'nde ibadete açılması planlanan Cumhuriyet tarihinin en büyük camisinde, 29 Mayıs 2016 günü, özel olarak yaptırılan 1453 metrekarelik Türk bayrağı dalgalanacak. 1453 yılından esinlenerek hazırlanan dev bayrak, yapımı tamamlanan 1 ve 2 numaralı minarelerin arasına asılacak. Çamlıca Camisi'nde dalgalanacak bayrak, İstanbul'un farklı noktalarına konumlanacak fotoğrafçılar tarafından görüntülenecek.

TEKNİK ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Çamlıca tepesinin çok rüzgarlı bir tepe olduğunu ifade eden İstanbul Cami ve Eğitim-Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk "Bayrağı asmada bir problem yaşanmaması adına teknik çalışmalarımız devam ediyor. Minare arasına bayrağı sabit tutacak mekanizmaları yerleştirdik. Hedefimiz bu anı canlı canlı tüm İstanbullular4a yaşatmak. Fethin görkemi Çamlıca Camisi'nde hissedilecek. Şu an bayrağımız hazır. Asılmayı bekliyor" diye konuştu. Caminin tamamlanması için 10'a yakın atölyede mermer, ahşap, kapı, pencere, alçı ve çini gibi ince iş çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiğini söyleyen Külünk, "29 Mayıs Fetih gününde özel olarak yaptırdığımız 1453 metrekare büyüklüğünde bayrağımız kısmetse dalgalanacak. Bayrağın hazırlanması için çalışmalar kiraladığımız spor salonunda devam ediyor. Bayrak asıldığında, o gün hava şartları da müsaade ederse İstanbul'un farklı yerlerinden görülecek" dedi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 3
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Cami yapmak güzel ama o camileri dolduracak insanları yetiştirmek daha güzel..
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    bu dev bayrak ruzgarla iki minareyi yıkar
    Cevapla
  • Süleyman BÜLBÜL 7 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış yapmayın. Minareler yıkılmasın. Mühendislerden hesap yaptırın. Gösterişe gerek yok. Cami yeteri kadar görkemli ve münafıkları içten içe yiyor zaten. Yaptırandan Rabbim razı olsun O' nu cennetine alsın. Amin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'