Promosyonla dağıtılan Kur'anlara dikkat

Diyanet-Sen Genel Başkanı Bayraktutar, Ramazan ayı öncesi "promosyon" olarak dağıtılan Kur'an-ı Kerimlere dikkat edilmesini söyledi.

Promosyonla dağıtılan Kur'anlara dikkat
Promosyonla dağıtılan Kur'anlara dikkat
GİRİŞ 31.05.2016 12:06 GÜNCELLEME 31.05.2016 12:06

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Ramazan’a sayılı günler kala gazeteler başta olmak üzere birçok kurum promosyon yarışına girdiğini belirterek, Ramazan klasiği haline gelen bu kampanyalar bazen istenmeyen gelişmeleri beraberinde getirebiliyor. Zira dağıtılan Kur’ân-ı Kerim ve meali eksik ya da aslına uygun olmayan şekilde basılabiliyor” dedi.

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Ramazan ayıyla birlikte artan dini hassasiyetler nedeniyle özellikle gazetelerin Kur’ân-ı Kerim ve mealini okurlarına dağıttığını bildirerek, “Bu eserlerin kimi zaman telif hakkı ve baskı maliyetleri nedeniyle yeteri kadar özen gösterilerek hazırlanmadığına dikkat çekti.

Bayraktutar, “Ramazan ayı nedeniyle promosyon olarak dağıtılan Kur’ân-ı Kerim ve mealleri hazırlanırken yoğun bir hassasiyet göstermek gerekiyor. Kimi zaman aslına uygun olmayan mealler ile yanlış anlamlara sebep olacak şekilde Kur’ân-ı Kerimler basılabiliyor” dedi. Kur’ân-ı Kerim yayıncılığının yoğun hassasiyet, derin bilgi isteyen bir alan olduğunu anlatan Bayraktutar, bu nedenle  promosyon düzenleyecek kurumların bu alanda uzman ve güvenilir kişilerle çalışması tavsiyesinde bulundu. 

KAYNAK: VAHDET
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı