Ramazan Bayramında 9 gün tatil olacak mı? Resmi açıklama

Milyonlaca çalışan bu sorunun yanıtını arıyor. 2016 Ramazan bayramı kaç gün tatil olacak? Tatil planları için hazırlık yapan memurlar Ramazan bayramının 9 gün tatil olmasını bekliyor? İşte Ramazan bayramı tatili ile ilgili tüm bilgiler

Ramazan Bayramında 9 gün tatil olacak mı? Resmi açıklama
Ramazan Bayramında 9 gün tatil olacak mı? Resmi açıklama
GİRİŞ 08.06.2016 18:20 GÜNCELLEME 08.06.2016 18:28

Bu sene salı gününe denk gelen Ramazan bayramı akıllara 9 gün tatil olacak mı sorusunu getirdi. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken şuan için Ramazan bayramının 4 gün olacağı ön görülüyor. 

Ramazan Bayramı 9 gün tatil olacak mı?

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının gündeme dair basın toplantısı düzenledi.Numan Kurtulmuş, Ramazan Bayramı için tatilin kaç gün olacağının yönelik sorulara cevap verdi.

Bayrama daha uzun bir süre olduğunu belirten Kurtulmuş, "O sonraki haftaların konusu. Daha bayrama çok var. İnşallah gönül huzuruyla Ramazan ayını geçirelim. Tatil konusunu henüz Bakanlar Kurulu'nda konuşmadık" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfredat değişimi yapacağı iddialarının sorulması üzerine de Kurtulmuş, "Böyle bir konu gündeme gelmedi. Herhangi bir konu gündeme gelirse bunu kamuoyuyla paylaşırız" şeklinde konuştu.

ramazan-bayramı-kac-gun-tatil-65465

TURİZMCİLER 9 GÜN OLMASINI BEKLİYOR

Turizmcilerin önerisiyle Ramazan Bayramı tatili kararının bu yıl erken açıklanması gündeme gelmişti.

Rusya krizi nedeniyle zor günler turizmciler, Ramazan Bayramı tatili kararının erken açıklanmasıyla yerli turistin önceden tatil programı yapabileceğini belirtmişlerdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkartılmasının, Bakanlar Kurulu kararı ile belli olacağını söylemişti.

Avcı’nın bu açıklamasının ardından Ramazan bayramı tatiliyle ilgili kararın Bakanlar Kurulu kararı sonrasında belli olması bekleniyor.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

04 Temmuz 2016 Pazartesi Arefe
05 Temmuz 2016 Salı Ramazan Bayramı (1.Gün)
06 Temmuz 2016 Çarşamba Ramazan Bayramı (2.Gün)
07 Temmuz 2016 Perşembe Ramazan Bayramı (3.Gün)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beşiktaş’ta 29 kişinin öldüğü gece kulübü yangınına ilişkin itfaiye raporu
Kur'an'a hakaret, soykırımcı İsrail'e övgü! Fatih Altaylı'dan tepki toplayan açıklama