‘Fethullah’ isimleri değiştiriliyor

15 Temmuz darbe girişiminin ardından her gün “Fethullah” adını taşıyan çok sayıda kişi mahkemeye ismini değiştirmek için başvuruda bulunuyor

‘Fethullah’ isimleri değiştiriliyor
‘Fethullah’ isimleri değiştiriliyor
GİRİŞ 30.07.2016 14:45 GÜNCELLEME 30.07.2016 14:45
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

5 Temmuz darbe girişiminin ardından İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne her gün “Fethullah” adını taşıyan çok sayıda kişi FETÖ/PDY terör örgütü elebaşısı gıyabi tutuklu Fethullah Gülen ile aynı adı taşımak istemediklerini belirterek, değiştirme davası açıyor. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne önceki gün dava açan Fethullah E. (25) dilekçesinde, “Sahibi olduğum isim bölücü yıkıcı terör örgütü FETÖ/PDY’nin firari liderinin ismiyle aynıdır. Bu durumdan dolayı günlük yaşantımda, aile ve arkadaş çevremde birtakım zorluklar, sıkıntılar, yanlış anlaşılmalara maruz kalmaktayım” dedi. Fethullah E. dilekçesinde, şunları kaydetti: “Yüzlerce vatandaşımızın katili, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmaya kalkan bir örgüt lideri ile aynı ismi taşımak şahsım adına bir zuldür. Vatan haini, firari örgüt liderinin ismini taşımanın şahsım üzerinde oluşturmuş olduğu manevi baskı, ailem ve çevremden gelen kınamalar, karşılaştığım zorluklar, maruz kaldığım ithamlar, şahsımın kaldıramayacağı bir noktaya ulaşmıştır. Adımın Engin olarak değiştirilmesini istiyorum.”

‘ÇOK TEPKİ ALIYORUM’

20 yaşındaki Fettullah Y. ise isminden dolayı çevresinden çok tepki aldığını belirterek “Yaşanan bu üzücü olaylardan sonra adımı Emir olarak değiştirmek istiyorum” dedi. Nüfus müdürlüğüne dava açan Fethullah adındaki vatandaşların davaları önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Hukuk Mahkemeleri’nde görülecek.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 10
  • bigmucahid 7 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalık !! Fethullah çok güzel bir isimdir, çocuklarınıza gönül rahatlığı ile verin. Bir gavur nedeniyle neden islami bir isimden vazgeçelim? ?
    Cevapla
  • vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim iyi o zaman Abdullah ismini de değiştirelim. Terörist başının adı diye. Böyle şeylerle uğraşacağımıza vatanımız için daha faydalı neler yapabiliriz onun uğraşı içinde olmamız daha iyi olur bence. CANIM TÜRKİYEM
    Cevapla
  • Kurt Bey 7 yıl önce Şikayet Et
    bu ne saçmalık tır.İsimde sıkıntı yokki
    Cevapla
  • H.B.V 7 yıl önce Şikayet Et
    Dünya Tarihinde İslama ve ismine bu kadar zarar veren olmamıştır!?
    Cevapla
  • hayret edersin 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar neyin kafasını yaşıyor anlamak güç...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam