Bodrum'da doğa katliamı!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaklaşık 7 bin ağacın kesilmesi için verilen kararın ardından kesimlere başlanıldı.

Bodrum'da doğa katliamı!
Bodrum'da doğa katliamı!
GİRİŞ 15.08.2016 13:05 GÜNCELLEME 15.08.2016 15:15
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Düzenli Depolama Tesisi için Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan 49 yıllığına kiralanan alanda ağaç kesimine başlandı. 

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nün denetiminde yapılan kesimlerde 1000'e yakın ağacın kesimi yapıldı. Akdam, Sazköy ve Pınarlıbelen Mahallesi sakinleri ise ağaçların kesilmesine tepki gösterdi. Sabah saatlerinde yaklaşık 100 kişi ağaç kesiminin yapıldığı alana geldi. Köylüler toplanırken, işçilerinde kesim alanında çalışmadığı görüldü.

SOSYETE RAHAT EDECEK DİYE...

Kesilen ağaçların işaretli ağaçlar olmadığını iddia eden köylüler, zaman zaman ağaçları göstererek, "Sosyetenin çöpünü istemiyoruz. Sosyete rahat edecek diye biz çöp kokusu içinde yaşamak istemiyoruz. Çam ağaçlarının kesilmemesini istiyoruz" diyerek tepki gösterdi. 

'ÜLKENİN DURUMUNU FIRSAT BİLDİLER'

Olayla ilgili tepkisini dile getiren bir vatandaş ise mahkeme sürecinin devam ettiğini belirterek, ''Ülkenin içinde bulunduğu süreci fırsat bilerek yüzlerce ağacı kesmişler. İşleri siyaset olan çevreci örgütlerin hiç biri bu katliamı görmüyor veya görmek istemiyor.'' şeklinde konuştu.

'KESMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Öte yandan Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kendi denetimlerinde 7 bin ağacın kesileceği ve bu ağaçların işaretli olduğunu söyledi. Açıklamada ayrıca yoğunluk nedeniyle kesime başlanamadığı, önümüzdeki dönemde kesimlere devam edilmesinin planlandığı belirtildi.

YORUMLAR 3
  • abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar ağaca,çevreye saygı duysalar yılbaşında çam ağacı kesmezler.Gezi olayları tamamen vatan hainliği girişimidir.
    Cevapla
  • Bir VatanSever 7 yıl önce Şikayet Et
    Gezinin sözde sanatseverleri şimdi ne yapacak
    Cevapla
  • hknslh 7 yıl önce Şikayet Et
    geziciler hadi sizi sahneye bekliyoruz :) ama çıkmazsınız ki çünkü sizin için kesiliyor :) öyle hainsiniz ki mutlaka cezanızı çekeceksiniz...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Valilik açıkladı! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye edildi
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak