2500 çocuk doğayla buluştu

Başakşehir Belediyesi 2500 çocuğu doğayla buluşturdu.

2500 çocuk doğayla buluştu
2500 çocuk doğayla buluştu
GİRİŞ 25.08.2016 16:46 GÜNCELLEME 25.08.2016 16:46

Başakşehir Belediyesi'nin bu yıl altıncısını düzenlediği izcilik kampına katılan çocuklar, profesyonel izcilik eğitim aldı ve doğayla yakından tanışma imkanı buldu.

Başakşehir Belediyesi, Yaz Spor Okulları kapsamında düzenlendiği İzcilik Kampı’nda 2500 çocuğu ağırladı. 250'şer kişilik gruplar halinde İzcilik Kampı'na katılan Başakşehirli çocuklar, Şamlar Ormanı'nda profesyonel eğitmenlerden izcilik eğitimi aldı ve doğayla daha yakından tanışma imkanı buldular. Ayrıca kampta izciler doğadaki zorlu yaşam koşullarında yaşama ile ilgili edindikleri bilgileri Şamlar Ormanı'nda uygulama imkanı da buldu. 

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal,  İzcilik Kampı'na katılanların, bir haftalık eğitimle ömür boyu kullanılacak bilgiye sahip izciler olduklarını söyledi. Başkan Uysal, buraya gelmeden önce evlerinde elektrik kesildiğinde korkan ya da ne yapacağını bilmeyen çocukların, izcilik eğitiminden sonra nerede ve nasıl yaşanılması gerektiğini öğrenen izciler olduklarının altını çizdi.

İzcilik kampı çerçevesinde çocuklara; çadır kurma, balta-bıçak kullanma, ritim, tiyatro, bisiklet, tırmanma, düğüm atma, teknik iz işaretleri, çevre bilinci, trafik, ilk yardım, arama-kurtarma, gece yürüyüşü, pusula, telsiz kullanma, hayvanlardan korunma hakkında bilgiler verildi.

Başakşehir Belediyesi İzcilik kampına her yıl yeni faaliyetler de ekleniyor. Bu yıl izcilik kampında binicilik ve okçuluk eğitimi de yer aldı. Böylelikle çocuklar aldıkları eğitimlerle bir taraftan bilinçleniyor, bir taraftan da karşılarına çıkacak zorluklarla nasıl başa çıkacaklarını da öğrenmiş oluyorlar. İzcilik kampına grup olarak alınan çocukların eğitimi bir hafta sürüyor. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...