İşçiliği bırakıp bu işe başladı

Yunus İpekçioğlu, bir tanıdığının tavsiyesi üzerine 1 yıl önce istiridye mantarı üretmeye karar verdi.

İşçiliği bırakıp bu işe başladı
İşçiliği bırakıp bu işe başladı
GİRİŞ 28.08.2016 22:36 GÜNCELLEME 28.08.2016 22:36
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Samsun’un Atakum İlçesi Kayagüney Mahallesi’nde oturan ve yüksek gerilim hattında işçi olarak çalışan, bekar Yunus İpekçioğlu, bir tanıdığının tavsiyesi üzerine 1 yıl önce istiridye mantarı üretmeye karar verdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

60 metrekarelik eski bir ahıra içinde talaş olan mantar kompostolarını hazırlayan İpekçioğlu, mantar üretimine başladı. Başarılı olmasının ardından yüksek gerilim hattı işçiliğini bıraktı. İpekçioğlu, 1 yılda yaklaşık 10 ton mantar ürettiğini belirterek şöyle dedi:

"1 ay kuluçka, 1 ay da sarım dönemi oluyor. Ondan sonra hasadı topluyoruz. Mesela koparttığımız mantardan,15 gün sonra yeniden üretim yapabiliyoruz. Ortalama bir hasat döneminde 1.5 ton mantar alıyoruz.

İstiridye mantarının toptan satışının kilosu 7-8 liradan, perakende de kilosu 10 liradan satılıyor. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Ümit Serdar hocamızın tavsiyesiyle bu işe başladım. 60 metrekare bir alan için bana yaklaşık 12 bin TL maaliyeti oldu."

İpekçioğlu, ürettikleri mantarı genellikle otellere sattıklarını ve toptancılar aracılığıyla İstanbul’a gönderdiklerini dle getirdi.

YORUMLAR 21
  • gökhan 7 yıl önce Şikayet Et
    sütçülükte kaliteli bir ticarettir.inek besleyen hep kazanır
    Cevapla
  • ramazan avcu 7 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar bu iş için kompost almanıza gerek yok kendinizde hazırlaya bilirsiniz google den kavak mantarı komportunun hazırlanması yazın çıkar sadece tohuma ihtiyacınız var
    Cevapla
  • mrt 7 yıl önce Şikayet Et
    okuyunca kulağa hoş geliyor lakin çok meşakkatli bir iş ve piyasaya tutunmak da çok zor .çoğu kişi battı bu işten . öle üç poşetle beş kg samanla olacak iş değil
    Cevapla
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın boş konuşmayı hemen istiridye mantarı üretimine başlayalım. Baksanıza adam yapmış kazanmış. Hala duruyor bak. Şu dönerci tutturdu yanına 50 tane daha açalım. Bizim Türk milletinin genetiği :D
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Kompostu torbalarını alıyorsunuz 45 gün bekliyorsunuz. 45 günden sonra 45 gün ürün vermeye başlıyor yani bir torbanın ömrü 90 gün. 90 gündede bir torbadan maximum 6-8 kg diyorlar ( en iyi şartlarda ) çok iyi düşünün. herşey yaptık oldu ile bitmiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak