Arefe günü yapılacak ibadetler

Arefe günü nasıl dua edilmeli? Müslümanların en önem verdiği günlerden biri olan Arefe günü nasıl ibadet edilir? İşte arefe günü tutulacak oruç ve yapılacak dualar

Arefe günü yapılacak ibadetler
Arefe günü yapılacak ibadetler
GİRİŞ 11.09.2016 16:19 GÜNCELLEME 12.09.2016 10:01

11 Eylül pazar gününe denk gelen Kurban Bayramı Arefe gününde nasıl ibadet edilmeli. Bayramı müjdeleyen gün olan Arefe gününde oruç tutulmalı mı? Müslümanlar tarafından çoşkuyla kutlanan arife günü ibadetleri ve merak edilen tüm soruların yanıtı haber7.com'da.

ARİFE GECESİ YAPILMASI GEREKEN AMELLER

Zilhicce ayının dokuzuncu gecesi hacetleri kabul eden Allah’a münacat ve yakarış gecesidir. Bu gece tövbeler makbul ve dualar kabul edilir. Bu gece yapılacak ibadetlerin sevabı 170 yıl ibadete bedeldir. Bu gece yapılması gereken ameller şunlardır:

1. Tesbihat-ı Aşr (On Tesbihi -bin defa- okumak)

2. İmam Hüseyin ziyareti.

3. Gusül.

arefe-gününü-nasıl-değerlendirmeliyiz

AREFE GÜNÜ ORUCU

HZ Muhammed (SAV) "Arefe gününe hürmet edin! Arefe, Allah'ın kıymet verdiği bir gündür." diyerek Allahu Teâlâ'nın kıymet verdiği günü hürmet ederek bilinçli bir şekilde yaşamaya gayret etmemizi istemiştir. Hürmet, verilen nimeti idrak etmekle ve verileni bilmekle, görebilmekle başlar. Arefe gününü günahlara girmeden oruçla, duayla, istiğfarla geçirmek kullarını arefe gününde bağışlayacağını müjdeleyen Allahu Teâlâ'ya hürmetin ve şükrün bir ifadesidir. (Deylemi)

AREFE GÜNÜ DUALARI VE ZİKİRLERİ

1. Bismillahirrahmanirrahim.Kul hüvellâhü ehad. Allâhüssamed. Lem yelid ve lem yûled. Ve lem yekün lehû küfüven ehad.

2. La ilahe illellahü vahdehü la şerike leh, Lehül mülkü ve lehül hamdü ve hüve ala külli şey`in kadir.

3. Allahümme salli ala Muhammedin ve enzilhül muk`adel mükarrebe ındeke yevmel kıyameh.

4. La ilahe illellahü vahdehü la şerike leh, Lehül mülkü ve lehül hamdü biyedihil hâyrû vehüve alâ külli şey;in kadîr.

arefe-günü-önemi

AREFE GÜNÜ KILINACAK NAMAZLAR

Tövbe Namazı Kılmak: İkindi namazını kıldıktan ve Arefe Duasına başlamadan önce göğün altında iki rekat namaz kılmalı ve Hak Teala’nın huzurunda günahlarını itiraf ederek ikrar etmelidir. Böylece Arafat sevabına nail olsun ve günahları bağışlansın.

Mahsus Namaz: Zeval vakti olduğunda göğün altına çıkmalı (yani açık alanda olmalı) öğlen ve ikindi namazlarını ruku ve secdesini güzel bir şekilde yaparak kılmalı. Namazları bittikten sonra iki rekat namaz kılmalı. Namazın birinci rekatında Fatiha Suresinden sonra ihlas suresini, ikinci rekatta Fatiha Suresinden sonra Kafirun Suresi okunmalıdır. Bu namazın ardından 4 rekat namaz kılmalıdır. Namaz iki rekat iki rekat kılınmalıdır. Her rekatta Fatiha suresinden sonra 50 kere ihlas suresini okumalıdır. Bu namaz Emire’l Mümin’in Hz. Ali’nin namazıdır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İkinci el otoda hareketlilik...Listenin zirvesindeki model belli oldu
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak