İHH'nın hisse kurbanı 2 milyon kişiye ulaştırıldı

İHH 43 bin 155 hisse kurbanı 2 milyona yakın kişiye ulaştırdı.

İHH'nın hisse kurbanı 2 milyon kişiye ulaştırıldı
İHH'nın hisse kurbanı 2 milyon kişiye ulaştırıldı
GİRİŞ 14.09.2016 09:37 GÜNCELLEME 14.09.2016 11:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İHH İnsani Yardım Vakfı 24 yılın verdiği güvenle bu yıl kurban organizasyonunu yurt içi ve yurt dışındaki kurban çalışmaları ile birlikte 5 kıtada 89 ülke ve bölgede gerçekleştirdi.

İHH, bu bayramda bağışlanan 43 bin 155 hisse kurbanı yaklaşık 2 milyona yakın ihtiyaç sahibine ulaştırmaya başladı. İHH ayrıca Türkiye ile birlikte farklı ülkelerde toplamda 34 bin 719 yetim çocuğa bayramlık hediye etti.

Kurban organizasyonu dolayısıyla dünyanın dört bir yanına dağılan İHH ekipleri, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürmekle kalmıyor, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik projelerle de onların yanında yer alıyor. Cami, mescit, su kuyuları, eğitim merkezleri, meslek edindirme kursları, sağlık çalışmaları, yetimhane binaları vb. birçok projenin temelleri ya da açılışları bu ziyaretler sırasında atılıyor.

Ağırlıklı olarak kriz ve savaş bölgelerinde kurban çalışması yapılıyor. İHH ekipleri, bu ülkelerin yanı sıra dünyada Müslümanların yaşadığı ve ihtiyaç duyulan diğer bölgelere de ulaşarak kurban kesimlerini ve dağıtımlarını gerçekleştiriyor.

Suriyeli mültecilere kurban eti

Suriye krizinin altıncı yılına girdiğimiz bu kurban bayramında bağışçıların önceliklerinden birisi Suriyeli mülteciler oldu. Türkiye içindeki ve dışındaki çok sayıda mülteci kamplarında ve Suriye içerisinde farklı bölgelerde bağışı yapılan toplamda 8 bin 381 hisse kurbanın kesimi yapılarak yaklaşık 400 bin Suriyeli mülteciye dağıtılmaya başlandı.

6 yılda 600 bin kişinin hayatını kaybettiği Suriye’de her gün yüzlerce kişi yaralanıyor. Ülkede temel ihtiyaç malzemelerine ulaşmakta büyük sıkıntı çekiliyor. İHH ekipleri bu kurbanda İdlip, Halep, Hama, Lazkiye, Humus, Şam gibi bölgelerde kesilen kurbanları ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmaya başladı.

Çatışmaların eksik olmadığı Ortadoğu’da dağıtımlar

Filistin, Irak, Lübnan(Filistinli ve Suriyeli mülteciler), Suriye, Ürdün, Yemen gibi problemlerin ve çatışmaların eksik olmadığı yerlerde ihtiyaç sahibi aileler için bağışlanan kurbanların kesimleri yapılarak dağıtımları yapılmaya başlandı.

Filistin-Gazze

İHH ekipleri, Filistinli ihtiyaç sahiplerini de unutmuyor. Bağışçıların büyük önem verdiği bölgede İHH ekipleri, abluka altında özgürlüklerinden mahrum olarak yaşamak zorunda bırakılan Filistin ve Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine toplamda 2 bin 486 hisse kurban kesimi gerçekleştirerek dağıtımlarını yapmaya başladı.

Yemen

Son dönemde yaşanan saldırılardan çok etkilenen Yemen’de ise bin 300 hisse kurban kesimi yapılarak bölgede yaşayan zor durumda kalan ailelere dağıtımları yapılmaya başlandı.

Afrikalı yoksulların Kurban sevinci

İHH ekipleri, Afrika’da da yoğun bir kurban çalışması yürüttü. Afrika’da çok sayıda su kuyusu ve katarak ameliyatları projesi yürüten İHH, bu sene ihtiyaç duyulan birçok ülkede kurban çalışması yaparak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı ve bir nebze de olsa onların mutluluklarına ortak oldu. 

Somali'de bin 260 hisse kurban kesilerek dağıtılmaya başladı. 3 farklı ekiple  Sudan’ın Kesele, Hartum ve Darfur kentlerindeki ihtiyaç sahibi ailelere  bin 330 hisse kurban kesilerek dağıtılmaya başlandı. Afrika’nın diğer ülkelerinde de kurban kesimleri ve dağıtımları yapılarak yüzbinlerce kişiye ulaştırılmaya başlandı.

Müslümanların kanayan yarası Arakan ve Nepal bölgesi

Uzak Asya’nın İslam toprakları büyük bir insanlık dramının yaşandığı Myanmar’ın bazı bölgelerinde, Bangladeş’te Arakanlı Müslümanların yaşadığı bölgelerde ve 2 milyon Müslüman’ın yaşadığı Nepal’de kurban kesimi yapıldı. 

İHH ekipleri, Müslümanlara yapılan zulmün bitmediği Arakan’da 3 bin 535 adet hisse, Nepal’de bin 260 adet hisse kurban keserek ihtiyaç sahibi ailelere dağıtmaya başladı. Bangladeş’te ise bin 50 adet hisse adet kurban kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Filipinler Moro

Filipinler hükümeti ve Moro İslami Kurtuluş Cephesi arasındaki barış görüşmelerinde arabuluculuk yapan İHH, Filipinler’de Moro’da yaşayan Müslümanlar için bağışlanan toplamda 630 adet hisse kurbanı keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya başladı.

Zorlu coğrafya Pakistan ve Afganistan unutulmadı

Zorlu yaşam şartlarının hakim olduğu ülkelerden olan Pakistan’da bin 680, Keşmir’de 490 hisse, Afganistan’da 690 hisse, Çeçenistan’da 297 hisse, Hindistan’da 2 bin 310 adet hisse kurbanın bu bayramda kesimi yapılarak ihtiyaç sahibi ailelere dağıtımı gerçekleştirilmeye başladı. Doğu Türkistan’da  ise 341 adet hisse kurban kesimi yapıldı.

Balkanlar’da kurban sevinci

İHH ekipleri, Balkanlara da çalışmalarına devam etti. Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Macaristan, Makedonya, Romanya, Sırbistan (Sancak, Preşova) kurban çalışması yapıldı. Balkanlarda farklı ülke ve bölgelerde toplamda bin 445 adet hisse kurban kesimi yapılarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Yetimlerin bayramlık sevinci

İHH, ayrıca Türkiye ile birlikte toplamda farklı ülkelerde 34 bin 719 yetime bayramlık kıyafet yardımında bulundu. Bağışçıların destekleri ile yetimlere bayramlık dağıtımı yapılan ülkeler ise şu şekilde; Arnavutluk, Çad, Çeçenistan, Filistin, Karadağ, Keşmir, Somali, Sri Lanka, Sudan, Suriye ve Türkiye.

Kurban Bayramı için bayramlık dağıtımı    

  

Kurban çalışması yapılan ülke ve bölgeler

Afrika’dan Balkanlara, Güneydoğu Asya'ya, Ortadoğu'dan Latin Amerika'ya beş kıtada ihtiyaç sahiplerine ve yetimlere ulaşan İHH’nın bu yıl kurban çalışmaları için ziyaret ettiği ülke ve bölgeler;

Abhazya, Acara, Adıgey, Afganistan, Ahıska, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş (Arakan), Bangladeş, Bolivya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Burkina Faso, Çad, Çeçenistan, Dağıstan, Doğu Türkistan, Etiyopya, Endonezya, Filipinler(Moro), Filistin (Gazze, Batı Şeria), Fil Dişi Sahilleri, Fiji, G.Afrika, Gana, Gine, Güney Sudan, Gürcistan, Haiti, Hindistan, Irak, İran, İnguşetya, Karadağ, Karaçay, Kabardağ, Kazakistan, Kamerun, Kenya, Keşmir, Kırgızistan, Komor Adaları, Kosova, Kırım, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Libya, Lübnan, Makedonya, Macaristan, Malavi, Mali, Mısır, Moritanya, Mozambik, Myanmar, Myanmar(Arakan), Nepal, Nijer, Nijerya, Orta Afrika Cumhuriyeti, Osetya, Pakistan, Romanya, Ruanda, Senegal, Sırbistan (Preşova, Sancak), Sierra Leone, Somali, Sri Lanka, Sudan(Darfur, Kesele, Hartum) Suriye, Tanzanya, Tayland(Patani), Tunus, Türkiye, Uganda, Ukrayna, Ürdün, Vanuatu, Vietnam, Yemen, Zimbabve. 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR 1
  • Ibrahim 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah razi olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti