Sandalyede namaz kılmak caiz mi? Diyanet'ten yazılı açıklama

Sandalyede namaz kılınır mı? Son günlerde camilerde kullanımı artan sandalye, tabure ve hatta özel banklar nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan çok önemli açıklamalar geldi.

Sandalyede namaz kılmak caiz mi? Diyanet'ten yazılı açıklama
Sandalyede namaz kılmak caiz mi? Diyanet'ten yazılı açıklama
GİRİŞ 29.09.2016 10:40 GÜNCELLEME 29.09.2016 10:42

Sandalyede namaz kılmanın her geçen gün arttığı günümüzde Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan uyarı geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, "Namazı ayakta kılamayan kimse için kolaylıklar var ama bunun içinde sandalyede oturmak yok" ikazında bulundu.

Sandalyede namaz kılmanın caiz olmadığına dair Diyanet'in sözlü ve yazılı uyarılarına rağmen camilerdeki sandalye ve tabureler her geçen gün artıyor. Hatta bazı camilerde evinden getirdiği sandalye ile namaza dâhil olanlar bile var.

sandalyede-namaz-kılmaz-545645

YERE OTURARAK KILIN

“Camilerde sandalyede namaz kılmak, göze hoş gelmeyen bir görüntü ortaya çıkarmakta ve cemaat arasında tartışmalara sebep olmaktadır. Özellikle üzerinde namaz kılmak amacı ile camilerde sıralar hâlinde sabit oturakların yapılması, cami doku ve kültürüyle bağdaşmamaktadır. Bu sebeple hastalık ve özürlülük gibi herhangi bir rahatsızlığı bulunan kimselerin, zorunlu olmadıkça namazlarını sandalyede değil, yere oturarak kılmaları uygundur."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü