28 Ekim cuma günü okullar tatil mi yarım gün mü olacak?

2016 yılında 29 Ekim hangi güne denk geliyor? Bu sene 28 Ekim okullar tatil olacak mı? Binlerce kişi bu sorunun yanıtını arıyor. İşte 29 Ekim resmi tatil olmasıyla ilgili tüm haberler

28 Ekim cuma günü okullar tatil mi yarım gün mü olacak?
28 Ekim cuma günü okullar tatil mi yarım gün mü olacak?
GİRİŞ 26.10.2016 09:13 GÜNCELLEME 26.10.2016 09:14
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

28 Ekim Cuma günü yarım gün mü okullar tatil mi? 29 Ekim resmi tatil olacak mı? Milyonlarca özel sektör, kamu çalışanı ve öğrenciler bu sorunun yanıtını arıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hangi güne denk geliyor? 

29 EKİM HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı cumartesi gününe denk gelmesi sebebiyle Memurlar ve özel sektör çalışanları resmi tatilden yararlanamayacak. 

28 Ekim Cuma günü okullar yarım gün mü olacak?

Daha önceki senelerde 29 Ekim'den önceki günü yarım günü tatil yapan MEB'den henüz resmi bir açıklama yok. İlerleyen günlerde bu sorunun cevabının netlik kazanması bekleniyor.

29 Ekim cumartesi günü ise resmi törenler yapılacak. 31 Ekim pazartesi günü ise memurlar ve özel sektör çalışanları mesailerine devam edecekler.

CUMHURİYET BAYRAMI NASIL KABUL EDİLDİ

29 Ekim 1923’te TBMM, Teşkilât-ı Esasiye Kanunu (1921 Anayasası)'nda yaptığı değişiklikle, devletin yönetim biçimini cumhuriyet olarak ilan etmiştir. Aynı gece bu ilan, atılan 101 pare top ile kutlanmıştır. 1924 yılında ise cumhuriyetin ilanı şenliklerle kutlanmıştır.

2 Şubat 1925’te, Hariciye Vekaleti’nce (Dışişleri Bakanlığı) düzenlenen bir kanun teklifinde 29 Ekim’in bayram olması önerilmiştir. Bu teklif Meclis Anayasa Komisyonu tarafından incelenmiş ve 18 Nisan’da karara bağlanmıştır. 19 Nisan’da ise teklif TBMM tarafından kabul edilmiştir. 628 sayılı bu kanun ile 29 Ekim, 1925’ten itibaren ülke içinde ve dış temsilciliklerde bayram olarak kutlanmaya başlamıştır.

YORUMLAR 5
  • Kıvanç 7 yıl önce Şikayet Et
    Tüm resmi tatiler kaldırılmalı diyen arkadaşlar topu topu toplasan 10 gün etmeyecek kaldırılsın diyorsunuz sonra işlerini düzgün yapmayıp baştan sağma yapıp okull da bile aynı böyle ögrenciler her gün hergün sıkıla sıkıla dersi bir süre sonra kafası almayacak
    Cevapla
  • Yorum 7 yıl önce Şikayet Et
    Dini Bayramların dışındaki tüm resmi tatiller kaldırılmalı Ne bu ikide bir tatil tatil
    Cevapla
  • Merve 7 yıl önce Şikayet Et
    VAY ne güzel
    Cevapla
  • Ysmin 7 yıl önce Şikayet Et
    Cumhuriyet bayramı tatili bir buçuk gündür. Dolayısıyla cuma günü öğleden sonra resmi tatil.
    Cevapla
  • Adem 7 yıl önce Şikayet Et
    Bence hergun tatil olsun bua millete çalışmak zor geliyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor