Selahattin Demirtaş eşi ilk kez konuştu! Cezaevinde kürtçe...

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında Diyarbakır'daki evinde gözaltına alınan Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş ilk kez konuştu.

Selahattin Demirtaş eşi ilk kez konuştu! Cezaevinde kürtçe...
Selahattin Demirtaş eşi ilk kez konuştu! Cezaevinde kürtçe...
GİRİŞ 29.11.2016 09:06 GÜNCELLEME 29.11.2016 09:07
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Terör soruşturması kapsamında tutuklanarak 4 Kasım'da Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'ne konulan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eşi Başak Demirtaş ilk kez konuştu.

Başak Demirtaş'ın cezaevi ziyaretine Selahattin Demirtaş'ın kardeşi Bahar Demirtaş da katılmıştı.

KÜRTÇE ÖĞRENİYOR

Demirtaş’a günde 5 gazete verildiğini, televizyon izleme şansının olduğunu, gelen mektupları yanıtlamaya çalıştığını dile getiren Başak Demirtaş şunları söyledi:

"Roman ve şiir kitapları okuyor. En son Aslı Erdoğan’ın romanlarını götürdüm. Mehmet Uzun’un Kürtçe kitaplarını götürdüm. Kürtçe sözlük, dergi kitap istedi. Dil üzerine çalışıyor. İçerden ve dışarıdan, farklı şehirlerden, dünyanın farklı yerlerinden çok sayıda mektup geliyor"

demirtaş-ın-eşi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın işlediği suçlar

Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, terör örgütü üyesi olmak, silahlı terör örgütüne üye olmak, örgüt adına suç işlemek, Türkiye Cumhuriyeti'ni alenen aşağılamak, terör örgütü propagandası yapmak, Türk milletini, Cumhuriyet'i ve TBMM'yi alenen aşağılamak, Cumhurbaşkanı'na hakaret, devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılamak, terör örgütü PKK propagandası yapmak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'a muhalefet, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet, hakaret, suç işlemeye alenen tahrik, kanunlara uymamaya tahrik, kamu görevlisinin aleyhine iftira, suç işlemeye tahrik ve suç işlemeye azmettirme, devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmaya teşebbüs.

YORUMLAR 52
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Kürtlerin gözüne girmek için öğrenecek kesin.
    Cevapla
  • mehmet barla 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara rahat vermeyin iceride, kafalarini ezin, avukatlar ile de gorusmesinler.
    Cevapla
  • öz kürt 7 yıl önce Şikayet Et
    Kürtçe bilmeyen bir Başkan asla kürtleri temsil edemez zaten de etmiyor o terorisleri ve batılı sömürücüleri temsil etmekte ve o ayrıca dimsizdir müslüman degil öz kürtler ise müslüman ddır
    Cevapla
  • Suphi 7 yıl önce Şikayet Et
    Takep ette devlet baba öğretmen göndersin yoksa yine yanlış öğrenir kürt kökenli kardeşlerimi yine anlayamazsın!!! Sırtını dayadıklarınada mesaj gönder güneydoğuda okullara zarar vermesinler bir nesil daha cahil kalmasın !!!
    Cevapla
  • fatih erzincan 7 yıl önce Şikayet Et
    akıl hocaları bu akılda insanlara hala bir şeyler öğretme çabasında ama unutmasınlar ki hocaları alfabeyi bilmiyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar