Elleriyle yürüyen Arzu okullu oldu

İzmir'de doğuştan iki bacağı kısa olan ve diz kapağı bulunmadığı için elleriyle yürüyen 12 yaşındaki Arzu, annesinin de vasiyeti olan "okuma öğrenmek" için okula ilk adımı attı.

Elleriyle yürüyen Arzu okullu oldu
Elleriyle yürüyen Arzu okullu oldu
GİRİŞ 30.11.2016 11:51 GÜNCELLEME 30.11.2016 11:51

İzmir'de doğuştan iki bacağı kısa olan ve diz kapağı bulunmadığı için elleriyle yürüyen 12 yaşındaki Arzu Özbek'in okuma yazmayı öğrenmek için adım attığı okulunda elini bu kez öğretmenleri tuttu.

Karabağlar ilçesi General Kazım Özalp Mahallesi'ndeki 2 odalı bir gecekonduda inşaat ustası babası ve ağabeyiyle güçlüklerle dolu bir yaşam süren ve imkansızlıklar nedeniyle okula gidemeyen Arzu Özbek'in en büyük hayalini gerçekleştirmek için İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçerek imkanlarını seferber etti.

Aylarca baktığı yatalak annesi Elif Özbek'in ölümünün ardından onun vasiyetini gerçekleştirmek için okuma yazma öğrenmek isteyen Arzu Özbek, Limontepe Seniye Hasan Saray İlköğretim Okulu'na başladı.

Servis ile okuluna gelen Arzu Özbek, öğretmenlerinin elini tuttu, onların yardımıyla merdivenleri çıktı, özel eğitim sınıfına girdi ve okumayı öğrenmeye başladı.

Okulda ilk gün heyecanı yaşadı

Az sayıdaki engelli öğrenci eşliğinde ve iki öğretmen gözetiminde ilk dersini alan Arzu Özbek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, artık yüzünün güldüğünü ve çok başarılı olacağına inandığını belirtti.

Evde eğitim şansının bulunmasına rağmen okulu tercih ettiğini, sınıf arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle bir arada bulunmaktan çok mutlu olduğunu dile getiren Özbek, şöyle konuştu:

"Ben öğretmen olmak, öğrencilere her şeyi, yaşamı öğretmek istiyorum. Engellere takılmasınlar. Daha önce bazı okullar benim için uygun değildi, ezilebileceğimi düşündüler. Annem beni burada görse gurur duyardı. Ona söz verdim, okuyacağım diye. Öğretmenlerimi, arkadaşlarımı çok sevdim. Beni okula aldıkları için çok teşekkür ederim."

Baba Özbek'in gözü arkada kalmayacak
Baba Murat Özbek de kötü günler yaşadıklarını ama yaşama tutunmaya çalıştıklarını ifade etti.

Daha önce yatalak eşine bakmak ve evini geçindirmek için inşaatlarda çalıştığını, bu nedenle kızını okula götürüp getiremediğini kaydeden Özbek, ulaştırma ve okul sorununun çözülmesiyle rahatladıklarını, artık kızının cahil kalmayacağına inandığını söyledi.

"Eğitimde kaybedecek birey yok"
Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kaya da devletin engelliler konusunda çok hassas olduğunu hatırlattı. 

Kaya, eğitimde kaybedecek tek bir birey bile bulunmadığını sözlerine ekledi.

Anne Özbek, Erdoğan'ın talimatıyla hastaneye yatırılmıştı
Gebelik döneminde diyabet hastası olduğu tespit edilen anne Elif Özbek, yatağa bağımlı hale gelmiş, bir bacağı da kesilmişti.

Doğuştan engelli Arzu ve yatalak durumdaki annesine ilişkin haberlerin gazete ve televizyonlarda yer bulması üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla aileye yardım eli uzatılmıştı.

Tedavi gördüğü Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesindeki tüm müdahaleye rağmen anne Elif Özbek geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü