BİNDER'den Mevlid Kandili programı

Son Peygamber Platformu ile İnsan ve Çevre Derneği BİNDER, Peygamber Efendimiz (sas)’in dünyayı teşriflerinin yıldönümüyle ilgili kandil programı tertip ediyor.

BİNDER'den Mevlid Kandili programı
BİNDER'den Mevlid Kandili programı
GİRİŞ 06.12.2016 11:24 GÜNCELLEME 07.12.2016 11:16

Son Peygamber Platformu ile İnsan ve Çevre Derneği BİNDER, Peygamber Efendimiz (sas)’in dünyayı teşriflerinin yıldönümü olan 12 Rebi’ül-evvel 1438, 11 Aralık 2016 Pazar akşamı, Fatih’teki Şehzadebaşı Camii’nde “el-Müstakîm – Hak Yol üzere dosdoğru olan (s.a.s).” temalı kandil programı tertip ediyor. Mevlid 1438 el-Müstekîm etkinliği kapsamında başlatılan “8 milyar salavat-ı şerife” kampanyası yoğun ilgi görüyor.

Mevlid Kandili akşamı gerçekleştirilecek programda, tüm insanlar için örnek olan Son Peygamber Hz. Muhammed (s.a.s)’in el-Müstakîm vasfı, “Hak Yol üzere dosdoğru olan (s.a.s).” temasından yola çıkılarak farklı yönleriyle ele alınacak.  Program vesilesiyle Peygamber Efendimiz (s.a.s.)’in dosdoğru yol üzere olduğu ayet, hadis ve asr-ı saadet dönemi uygulamaları örnekleri ile hatırlanacak. 

Bütün sınırları, yolları yıkıp mahveden postmodern felsefenin insanların yolunu şaşırttığı, izlerin, istikametlerin sahteleştiği bu zamanlarda dosdoğru yol üzere olan Son Peygamber  Hz. Muhammed (s.a.s.)’in yolunun doğruluğu ve özelliklerinin anlatılacağı “el-Müstakîm- Hak Yol üzere dosdoğru olan (s.a.s.).” programıyla Peygamber Efendimizin, her mü’minin hayatında rol-model olarak yer alması için gerekli farkındalık ve değişim şartları muhterem konuşmacılarla dile getirilecek.

Son Peygamber Platformu ile BİNDER’in geleneksel hale getirdiği özgün Mevlid Kandili programlarından onuncusu olan “el-Müstakîm- Hak Yol üzere dosdoğru olan (s.a.s.).” programı, 12 Rebi’ül-evvel 1438, 11 Aralık 2016 Pazar günü Fatih Şehzadebaşı Camii’nde saat 18.20’de başlayacak. 

Kur’an-ı Kerim’den aşrı şerifler ve ayetlerin meali şeriflerini seslendirecek.

“el-Müstakîm (s.a.s.)” konusunda katılımcılara hitap edecek bir konuşmacı ile beraber, mevlidhanlarca mevlid-i şeriften bölümler okuyacak. 

Ayrıca salavat-ı şerife ve ilahilerin icra edileceği programın sonunda salavatlar eşliğinde musafaha yapılacak.  Ardından katılımcılara şerbet ve çeşitli ikramlarda bulunulacak.
Mevlid kandili programı AKRA FM, KONTV ile www.elmustakim.org ve www.akradyo.net ve http://www.kontv.com.tr/canliyayin sitelerinden canlı olarak yayınlanacak.

Son Peygamber Platformu, Mevlid 1438 el-Müstakîm etkinliği kapsamında başlattığı 
“8 milyar salavat-ı şerife” kampanyası da yoğun ilgi görüyor. Okunan salavat-ı şerifeler, 12 Rebiülevvel 1438, 11 Aralık 2016 Pazar akşamına kadar www.8milyarsalavat.com adresindeki salavat sayacına kaydedilebiliyor. 

Önceki yıllarda “el-Emîn (s.a.s)”, “el-Muallim (s.a.s)”, “el-Beşîr (s.a.s)”, es-Sâdık (s.a.s), “el-Mübelliğ (s.a.s)”, “eL-Adil (s.a.s)” ve “Hayru’l Beşer(s.a.s)” kandil özel programlarını gerçekleştiren BİNDER, geçtiğimiz yıl Son Peygamber Platformu ile birlikte Peygamber Efendimizin  “el-Muslih (s.a.s)” vasfının işlendiği bir program düzenlemişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?