Saatler 1 saat geri mi alınacak? Kış saati kararı verildi

2016 yılında saatlerin 1 saat geri alınmaması ile birlikte Twitter'da #Saatler1SaatGeriAlınsın Hashtag'i açıldı. Peki saat 1 saat geri alınacak mı? Konuyla ilgili resmi açıklama var mı?

Saatler 1 saat geri mi alınacak? Kış saati kararı verildi
Saatler 1 saat geri mi alınacak? Kış saati kararı verildi
GİRİŞ 27.12.2016 14:47 GÜNCELLEME 27.12.2016 14:47
Bu Habere 168 Yorum Yapılmış

Bu sene saatlerin geri alınmamasıyla birlikte birçok tartışmaya yol açtı. Kimi vatandaş saatlerin geri alınmamasını desteklerken kimi vatandaş ise saatleri 1 saat geri alınmasını istedi. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamasına karşın saatlerin henüz geri alınmasıyla ilgili bir çalışma yapıldığı öğrenildi

BAKANLAR KURULU KARARINI VERDİ

Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda konuşan Kurtulmuş'a, saatlerin yeniden geri alınıp alınmayacağı soruldu.

Kurtulmuş, saatlerin geri alınmayacağını söyledi.

YAZ SAATİ UYGULAMASI İÇİN FLAŞ HAMLE

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın kalıcı yaz saati uygulaması ile ilgili “geri adım atılmayacağını” açıklamasının ardından Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, dün Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile görüştü.
 
Cumhuriyet’in haberine göre, Nazlıaka, Yılmaz'ın, ders zilinin daha geç çalması ile ilgili çalışmanın yapılacağını, tüm il milli eğitim müdürlüklerine gönderilecek bir genelge ile sorunun il bazında çözüleceğini söylediğini aktardı.

UYGULAMA YENİDEN İNCELENECEK

Saatlerin geriye alınmaması, yaz saatinin sabit kalması beraberinde birçok sorunu getirdi. Sabah geç saatte havanın aydınlanması, küresel borsalarla senkron zorluğu yaşanması gibi bir çok sorunla birlikte şikayetler arttı. Peki saatler gerçekten geri alınacak mı? İşte Kış saati uygulamasıyla ilgili önemli gelişme

Hürriyet gazetesinden Neşe Karanfil'in haberine göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı konuyu yeniden değerlendirme kararı aldı.Uygulamanın tamamına ilişkin bir röntgen çekileceğini açıklayan bakanlık yetkilileri, buna göre bir adım atılıp atılmayacağının belirleneceğini söyledi.

UYGULAMA TAMAMEN KALKTI MI?

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla 26 Mart 2016 tarihinden itibaren bütün yurtta saatlerin bir saat ileri alınması şeklinde başlayan yaz saati uygulamasının her yıl, yıl boyu sürdürülmesi kararlaştırıldı.

Ayrıca, güneş ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla tüm yurtta saatlerin yeniden düzenlenmesi hakkındaki 2016/8589 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nda yer alan “30 Ekim 2016 Pazar günü saat 04.00’ten itibaren bir saat geri alınması” ibaresi de yürürlükten kaldırıldı.

İMZA KAMPANYASI BAŞLADI

Change.org üzerinden başlatılan, “Saatler yeniden geri alınsın” başlıklı imza kampanyasına destek verenlerin sayısı da 40 bin kişiye ulaştı.

İmza kampanyası metninde şu ifadelere yer verildi:

“Sabahları gözümüz görerek emniyet içinde işimize okulumuza gidelim, enerji tasarrufu sağlansın, elektronik eşyalar şaşmasın, ithalat ihracat zaman farkından düşmesin diye bakanlar kurulu kararıyla saatler yeniden geri alınsın!”

YORUMLAR 168
  • adanalı 7 yıl önce Şikayet Et
    ben bu uygulamadan gayet memnunum rahat rahat sabah namazımı kılıp işime gidiyorum...bu arada sabaha namazı kılma oranı oldukça artmıştır diye düşünüyorum
    Cevapla
  • kubra 7 yıl önce Şikayet Et
    3 senedir gorev dolayisiyla vandayim,onceki iki kış tam bir faciaydi,4 e çeyrek kala akşam okunuyordu,3 te kereat girip hava kararmaya başlıyordu,herkes işten karanlıkta çıkıyor,cocuklar karanlıkta evlerine dönüyordu,bu sene müthiş oldu,bence batıda ders ce mesai saatlerinde kaydırma yapsınlar,dogudakileri de biraz dusunun lütfen..
    Cevapla
  • halk 7 yıl önce Şikayet Et
    dua edin hicri takvime geçmeyelim
    Cevapla
  • defne 7 yıl önce Şikayet Et
    şimdi yapın yaz gelince kış saati yapmayın aman :D
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş ben çok erken kalkıyorum hiç memnun değilim karanlıkta işte oluyoruz günahtır !!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı
Kulüpler Dünya Kupası'nda takımlar netleşti!