15 Temmuz şehitleri sınıflarda yaşatılıyor

Ankara'da bir lisede, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit düşenlerden bir kısmının isimleri sınıflara verildi.

15 Temmuz şehitleri sınıflarda yaşatılıyor
15 Temmuz şehitleri sınıflarda yaşatılıyor
GİRİŞ 12.01.2017 12:09 GÜNCELLEME 12.01.2017 12:09

Ankara'nın Çubuk ilçesinde bir lisede, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit düşenlerden bir kısmının isimleri sınıflara verildi.

İlçeye bağlı Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Çubuk Hayri Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 15 Temmuz şehitlerinin hatıralarını yaşatmaya çalışıyor.

Okul Müdürü Emine Yıldırım,  okuldaki tüm sınıflara şehitlerin adını verdiklerini ve ayrıca şehitlerin hayat hikayelerini ve mücadelelerini anlatan köşeler oluşturduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Okulumuzda öğrencilerle birlikte 15 Temmuz şehitlerinin hatıralarını yaşatmak için çeşitli etkinlikler yaptık. Onları anmanın dışında okulumuzda da yaşatmak için isimlerini sınıflarımıza verdik. Sınıfların kapılarına şehitlerimizin fotoğrafını ve hayat hikayesini astık. Amacımız, öğrencilerimizin zihinlerine 15 Temmuz'u ve şehit olanları yerleştirmek ve onların bu mücadelesini unutturmamaktır."

Çalışmaları öğrencilerin başlattığını kendilerinin de destek verdiğini dile getiren Yıldırım, çalışmanın bu yönüyle de çok anlamlı olduğunu vurguladı.

Öğrencilerden Ayşegül Demiroğlu ise şehitlere minnettar olduklarını belirterek, "Onların kahramanca direnmeleri sayesinde bugün demokrasi devam ediyor. Onlar olmasaydı bu gün belki bağımsız bir ülke olmayacaktık. Onları unutmamak ve unutturmamak için böyle bir çalışma yaptık." ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri