Tek dileği kızını bir kez daha görebilmek!

Beykoz'da yıllardır esnaflık yapan Hüsnü Kopuz, iki yıldır kızı Elif Ceren'i göremiyor.

Tek dileği kızını bir kez daha görebilmek!
Tek dileği kızını bir kez daha görebilmek!
GİRİŞ 26.01.2017 15:59 GÜNCELLEME 26.01.2017 15:59
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Beykoz'da emlakçılık yapan Hüsnü Kopuz, 2008 yılında evlendiği Sibel Çakmak ile 2012 yılının ortalarında şiddetli geçimsizlik ve eşinin rahatsızlığı nedeniyle boşanma kararı aldı. Boşanma kararını eşiyle birlikte alan Kopuz, 2,5 yaşındaki kızının velayetini ise mahkeme anne Sibel Çakmak'a verdi.

Beykoz Aile Mahkemesi'nde Sibel Çakmak ile boşanan Hüsnü Kopuz, 24 Eylül 2015 tarihinden sonra kızı Elif Ceren Kopuz'u bir daha göremedi.

Beykoz Adliyesi'nde gerçekleşen boşanmanın ardından Hüsnü Kopuz'a kızı Elif'i göstermemekte ısrar eden Sibel Çakmak, ayrılık sırasında kızının velayetini almıştı. Daha sonra gerçekleşen tartışmalardan dolayı kızının velayetini almak isteyen baba Hüsnü Kopuz, eşinin akıl sağlığından şüphe ettiğini de Aile Mahkemesi'ne bildirerek tedavi olması gerektiğini söyledi.


Anneye, fiil ehliyeti yoktur raporu verildi

Baba Hüsnü Kopuz'un talebiyle 18 Aralık 2015 tarihinde Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan muayene sonrasında doktorlar anne Sibel Çakmak için, "Kişinin hali hazır durumuyla mevcut hastalığını ayırt etme gücünü ortadan kaldıracak nitelikte olduğu, fiil ehliyetine sahip olmadığı, vesayet altına alınması gerektiğini, mahkemede dinlenmesinde yarar bulunmadığı, velayet hakkını kullanmasına sahip olmadığı" şeklindeki tıbbi kanaat sağlık kurulu raporu verdi.

Mağdur baba, Beykoz Aile Mahkemesi'ne kızının velayetini alabilmek için hastaneden aldığı raporla birlikte başvurdu. Duruşmaların hiçbirine katılmayan Sibel Çakmak'ın, mahkemenin kararıyla son duruşmaya polis zoruyla getirilmesine karar verildi. Fakat son duruşmaya da katılmayan anne Çakmak'tan, kızı Elif Ceren'in velayeti alınarak baba Hüsnü Kopuz'a verildi. Anne Sibel Çakmak mahkeme kararına rağmen kızını da alarak kayıplara karıştı.



Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı arama kararı verdi

Yaşanan üzücü olayların üzerine baba Hüsnü Kopuz, anne Sibel Çakmak'ın kayıplara karışmasından sonra Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak arama kararı çıkarttı.

İcra memurlarıyla birlikte 17 kere Kavacık Otağtepe'de kızıyla birlikte ikamet eden Sibel Çakmak'ın evine gitti fakat göremeden geri dönmek zorunda kaldı. Hüsnü Kopuz, yaşanan gelişmelerin ardından kapı kapı dolaşarak kızı Elif Ceren'i aramaya başladı. Sibel Çakmak'ın akrabalarıyla da iletişime geçen Hüsnü Kopuz henüz bir sonuç elde edemedi. 

Baba Kopuz, kızı Elif Ceren'in hayatından şüphe ettiğini belirterek gelecek iyi bir haber bekliyor.

YORUMLAR 2
  • alii 7 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim Kavuştursun İnşaalah
    Cevapla
  • ömer 7 yıl önce Şikayet Et
    çok mağdurbaba var çokkk
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini