2017 ay tutulması canlı izle! Türkiye'den görülecek mi?

2017'nin ilk ay tutulmasının vakti geldi. Peki ay tutulması Türkiye'den canlı izlenebilecek mi? Ay tutulması tam saat kaçta olacak? İşte tüm detaylar

2017 ay tutulması canlı izle! Türkiye'den görülecek mi?
2017 ay tutulması canlı izle! Türkiye'den görülecek mi?
GİRİŞ 11.02.2017 16:31 GÜNCELLEME 11.02.2017 16:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ay tutulması fotoğrafları bu gece itibariyle yayınlamaya başlanacak? 2017'nin ilk ay tutulması 11 Şubat cumartesi günü olacak. Herkesin merak ettiği soru ise ay tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi? İşte ay tutulması canlı izleme sayfası ve ay tutulması ile ilgili tüm bilgiler

AY TUTULMASI CANLI İZLE

AY TUTULMASI NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?

 2017'nin ilk ay tutulması dünya üzerinde birçok kişinin gözlemleyeceği Ay tutulması 11 Şubat Cumartesi günü gerçekleşecek. Türkiye'den de rahatlıkla izlenebilecek Ay tutulması Türkiye saati ile 01.32'de başlayacak.

ay-tutulması-fotoğrafları

Batı Asya, Afrika, Avrupa, Grönland ve Amerika'dan izlenebilecek olan Ay tutulması 05.55'te sona erecek

Ay tutulması nedir?

Dünyanın ay ile güneş arasına girmesi. Ayın dünyanın gölgesine girmesi ile güneşten aldığı parlaklığı kaybetmesi neticesinde görülür.

ay-tutulması-fotoğraf

Ay tutulması, yeryüzünün ayın ufuk çizgisinin üzerinde olduğu herhangi bir bölgesinden gözlenebilir. Aya karşı olan dünya yüzeyine çarpan güneş ışınları dünyanın atmosferi tarafından kırıldığı için, ay tutulmasında ay tamamen kaybolmaz. Dünya etrafında kırılan ışıklarda mavi renk yutulduğu ve kırmızı renk yansıtıldığı için, dünyanın gölgesi kırmızı renkte görülür. Bu zayıf ışık kalıntıları görünürlüğü mahalli atmosferik şartlara bağlı olarak ay’ı tuhaf bir bakır renginde ortaya çıkarır.

YORUMLAR 1
  • isimsiz şahıs 6 yıl önce Şikayet Et
    çok güzelmiş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!