Hatıra paraları internette satıyorlar

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit ve gazi olanların anısına Darphane tarafından basılan özel paralar, bazı kişiler tarafından adeta kazanç kapısı haline getirildi.

Hatıra paraları internette satıyorlar
Hatıra paraları internette satıyorlar
GİRİŞ 16.03.2017 09:49 GÜNCELLEME 16.03.2017 09:57
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit ve gazi olanların hatırasının yaşatılması amacıyla Darphane tarafından basılan "1 lira" internetten 5,5, gümüş "20 lira" ise 165 liradan satılıyor.

 Darphane, 15 Temmuz gecesi şehit ve gazi olanların anısına özel olarak "1 lira" ile üzerinde "20 lira" yazan iki madeni para hazırladı.

Darphane "1 lira"yı basıp tedavüle sunarken, üzerinde "20 lira" yazan gümüş paradan ise sınırlı sayıda üretti.

Gümüş olması nedeniyle fiyatı 100 lira olarak belirlenen "20 liralar" ile hatıra "1 liralar", bazı kişiler tarafından adeta kazanç kapısı haline getirildi.

Bu kişiler, ellerinde toplu halde bulunan hatıra 1 liraları, internet üzerinden 2 ila 5,5 liradan satmaya başladı. Dikkati çekmek için farklı başlıkların atıldığı ilanlarda toplu alımlara indirim dahi uygulanıyor.

YORUMLAR 4
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar bu parayı kendileri basıyor olmasın. 1 tane numune bulur ve kopyalar. Sonuçta 5,5 TL iyi para. Toplu siparişte indirim varsa zaten, kesin kendisi yapıyordur.
    Cevapla
  • ilo 7 yıl önce Şikayet Et
    iyi para kötü parayı kovar
    Cevapla
  • gokhan 7 yıl önce Şikayet Et
    paranın iyisi kötü olmaz.Madem öyle cebine koymıcan o zaman kardeşim... Dolar koy, euro koy. Pardon onları bozdurup kötü para dediğinden almıştınız.
    Cevapla
  • mahmut 7 yıl önce Şikayet Et
    iyi de bu normal bir şey, bu işin bir piyasası vardır bu paraları benim gibi özellikle arayan koleksiyon yapan insanlar var. Tedavül parası olsa da tedavül üzerinde bir değeri her zaman olur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan: Netahyahu bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor
 THY ile ilgili dikkat çeken iddia! 20 milyar dolarlık anlaşma imzalanıyor