Balıklıgöl doğal görünümüne kavuştu

Şanlıurfa'da bir süre önce şiddetli yağmur nedeniyle adeta çamur deryasına dönüşen tarihi Balıklıgöl'ü temizleme çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı.

Balıklıgöl doğal görünümüne kavuştu
Balıklıgöl doğal görünümüne kavuştu
GİRİŞ 18.03.2017 16:51 GÜNCELLEME 18.03.2017 16:51

Şanlıurfa'da Hazreti İbrahim'in ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen ve kısa süre önce etkili şiddetli yağmur nedeniyle adeta çamur deryasına dönüşen tarihi Balıklıgöl'ü temizleme çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yağışın ardından tarihi mekanda oluşan kirliliğin giderilmesi için tazyikli suyla temizlik yaptı.

Gölde farklı noktalara yerleştirilen 36 tüp ile oksijen, 16 ayrı bölgede bulunan motorlarla da doğal su takviyesi yapılarak suyun normale dönmesi sağlandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Hamdi Us, yapılan çalışmaların ardından Balıklıgöl'ün doğal görünüme kavuştuğunu söyledi. 

Balıklıgöl'e doğal su ve oksijen takviyeleri yaparak çamurdan arındırdıklarını anlatan Us, "İlk günden itibaren gece gündüz demeden temizlik çalışmalarımızı sürdürdük. Bugün itibarıyla su normal değerlerine ulaştı ancak çalışmalarımız halen devam ediyor. Balıklıgöl önemli bir değer olduğu için de kontrollerimizi her gün rutin bir şekilde sürdürüyoruz." dedi.

Balıklıgöl'ü ziyaret için Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen turistler de balıklara yem atarak fotoğraf çektirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!