TEOG esnasında okunacak tüm dualar! Sınav başarı duası...

Binlerce öğrencinin gireceği TEOG sınavı öncesi veliler çocukları için sınav öncesi okunacak duaları araştırmaya başladı. TEOG sınavı öncesi yapılacak videolu sınav duasını sizler için derledik.

TEOG esnasında okunacak tüm dualar! Sınav başarı duası...
TEOG esnasında okunacak tüm dualar! Sınav başarı duası...
GİRİŞ 27.04.2017 08:58 GÜNCELLEME 27.04.2017 08:58
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Veliler ve öğrenciler sınav öncesi hangi duaları okumalı? 26 ve 27 Nisan tarihlerinde yapılacak olan TEOG sınavı öncesi okunacak duaları sizler için derledik. Peki çocuklarımızın sınavda başarılı olması için hangi duaları okumalıyız? Sınav girmeden ve sınav esnasında okunacak dualar neler? İşte sınav esnasında okunacak dualar ve Nihat Hatipoğlu sınav duası

Stres ve gerginlik sınavlara aylarca hazırlanmış olan öğrencilerin vazgeçilmezi. "Sınav günü ne yapacağım?", "ya unutursam?", "ya başaramazsam" gibi doğal korkuların önündeki en büyük engeli kaldırmak için elinizden geleni yapıp, Allah'a sığınmak, yani tevekkülden geçiyor.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun önerisi dışında, başarılı olmak için sınav öncesi ve sınav sırasında şu dualar okunabilir

SINAV DUASI HASBİYALLAHÜ

Hasbiyallahu lâ ilâhe illâ Hû, aleyhi tevekkeltu ve Huve rabbül arşıl azîm, ayetini yedi defa okuyanın her istediğinin olacağı rivayet edilmektedir.

Sınav Öncesi

"Bismillah her hayrın başıdır" sıırınca sınava başlarken besmele çekmeyi unutmamak gerekir.

Faziletleri itibariyle 3 ihlas suresi ve Fatiha suresi ile birlikte okunabilir.

sınav-duası-1

Bunun yanında okunacak bir diğer dua ise Saleten Tüncina Duası:

Allâahümme salli alâa seyyidinâa Muhammedin ve alâa âali seyyidinâa Muhammedin salâaten tünciinâa bihâa min cemî'il-ehvâali ve'l âafâat. [Arapça metinde "ehvâl" kelimesi, "ahvâl" olarak dizilmiş; doğrusu burada yazıldığı gibi "ehvâl"dir. Ve takdıy lenâa bihâa cemî'alhaacâat ve tütahhirunâa bihâa min cemî'is-seyyi'âat ve terfeunâa bihâa indeke a'led-derecâat ve tübelligunâa bihâa aksa'l gaayâati min cemî'il-hayrâti fi'l-hayâati ve ba'del-memâat. Inneke alâa külli sey'in kadiyr.

UNUTKANLIKTAN KURTULMAK İÇİN OKUNACAK DUA

"Bismillahirrahmanirrahim, Ferdün, Hayyün, Kayyûmun, Hakemun, Adlün, Kuddûsün(1). İyyâke na'büdü ve iyyâkenesta'în.(2) İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ."(3) On dokuz defa okunacak.

SINAV ÖNCESİ OKUNACAK KISA DUALAR

Sınava girmeden önce de 7 defa okuyup dua eden kimse meleklerin ve ruhanilerin desteğini alır,onların ilhamıyla doğruyu bulur.

“Rabbi-şrahli sadriy ve yessirlî emrî, vahlul ukdeten min lisanî yefkahü kavlî” ayeti kerimesini 11 defa okuyan  imtihan edilen kimse sorulara çok kolay cevap verir.

Aşağıdaki duaları en az 10 ar defa okuyun:

“Bismillahirrahmanirrahim.Ya Hayyu,Ya Kayyum,Birahmetike estegisu”

Anlamı : “Allahım! Hayy ve Kayyum isminle ve rahmetinle yardımını talep ediyorum”..

"Bismillahirrahmanirrahim.. “Rabbişrah li Sadri ve yessir li emri,Vahlül ukdeten min lisani,yefkahü kavli.”

Anlamı :  Rabbim gögsümü ve gönlümü genişlet,işimi kolaylaştır.dilimin bağını çöz.Sözümü anlaşılır eyle...

"Bismillahirrahmanirrahim.. Rabbi edhılni müdhalen sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve’cal li min ledünke sultanen nasira

Anlamı : Allah’ım beni doğru bir girişle girdir ve doğru bir çıkışla çıkar.Katından bana yardım edici bir kuvvet gönder...

sınav-duaları

SINAVDA BAŞARILI OLMAK İÇİN OKUNACAK DUA

Allah'ım! Beni yaşattığın sürece bana günahları terk ettir ve bana merhamet eyle. Beni ilgilendirmeyen işleri bana yükleme. Seni razı edecek şeylere güzel bakmayı bana nasip eyle.

Ey göklerin ve yerin yaratıcısı, Ey ulaşılamayacak kadar yüksek, celal ve ihsan sahibi, Ey Allah, Ey rahman! Celal'in hürmetine, yüzünün nuru hürmetine, Kur'an'ı istediğin gibi ezberlememi ve seni razı edecek şekilde O'nu okumamı nasip eyle.

Ey gökleri ve yeri yaratan celal ve ikram sahibi Ey Allah, Ey rahman! Celal'in ve yüzünün nuru hürmetine kitabınla gözümü nurlandır, dilimi çöz, kalbimi genişlet ve bedenimle O'nu yaşamamı nasip et. Çünkü bu yolda bana, Senden başkası yardım edemez. Güç ve kuvvet ancak Sana aittir. 

YORUMLAR 29
  • İlayda 6 yıl önce Şikayet Et
    İsallah herkes iyi alir
    Cevapla
  • Sudenaz 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah herkese yardimci olsun bizede
    Cevapla
  • emirhan surhun 6 yıl önce Şikayet Et
    allahım sen sınavı olan bütün kardeşlerimize yardım et teşekkürler sayenizde bir sürü dua okudum
    Cevapla
  • emirhan surhun 6 yıl önce Şikayet Et
    allahım sen yardım et lütfen başarılı olmamı sağla sınavda bu sınavımın iyi geçmesinde yardım et bütün duaları en az 15 defa okudum lütfen sınavım iyi geçsin sana yalvarıyorum ve sana yemin ediyorum annemi bana kuranı okumamı sağlayacak kuran hocası tutmasını sağlayacağım her gün dua okuyacağım ve dua ezberliyeceğim ve namaz kılmaya çalışacağım lütfen sınavım yüksek gelsin
    Cevapla
  • Zeynep 6 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah herkes istediği liseye gider
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!