Cuma mesajları (05 Mayıs) En yeni resimli cuma mesajları görseli

05 Mayıs itibariyle en anlamlı, en içten ve en yeni cuma mesajları haberimizin detayında. Resimli cuma mesajlarını sevdiklerinize göndererek sizde eşinizin dostunuz ailenizin cumasını kutlayabilirsiniz.

Cuma mesajları (05 Mayıs) En yeni resimli cuma mesajları görseli
Cuma mesajları (05 Mayıs) En yeni resimli cuma mesajları görseli
GİRİŞ 05.05.2017 10:59 GÜNCELLEME 05.05.2017 10:59

Cuma mesajları günün en çok arananları listesine girdi. Müslümanlar'ın en özel günlerindne biri olan cuma günü dualarla ibadetlerle geçiriliyor. Bu özel güne istinaden sizde ailenizin, eşinizin, arkadaşlarınızın, dostlarınızın ve iş arkadaşlarınızın cumasını kutlayabilirsiniz. En anlamlı, en içten ve en yeni cuma mesajları haberimizin detayında bulabilirsiniz. İşte 05 Mayıs 2017 resimli cuma mesajları

2017 CUMA MESAJLARI

- Ve bir Cuma vakti yine avuçlarıma üflüyorum kelimeleri… Hıçkırıklı ‘Amin’ler dökülüyor kirpiklerimden… Hayırlı cumalar

- Ey alem-i İslam! Uyan, Kur’an’a sarıl, İslamiyete maddi ve manevi bütün varlığınla müteveccih ol .Cumanız Mübarek Olsun

Dua çiçeğini bilir misin, yeryüzünde sulanır, gökyüzünde açarmış. Melekler kulunuzdan deyip Rabbimize sunarmış. Dualarda buluşmak dileğiyle. Hayırlı Cumalar. 

- Ezan sela duyulsun, Cumaya müdrik olan, Kullar mağfiret bulsun Allah Cumanızı kabul ve mübarek eylesin

Dua dua saçılıyor sözlerimiz… Kâinatı okuyoruz… Ve Cuma’ya açılıyor gözlerimiz… Beş vakit aşk dokuyoruz... Cumanız Mübarek Olsun

Allah'ım... Ümidimi kaybettiğimde, senin yazdığın kaderin, hayallerimden daha güzel olduğunu hatırlat... Hayırlı Cumalar...

Allah'ım dualarımın kabul olmasını engelleyen tüm günahlarımı affet. Amin! Hayırlı Nurlu Cumalar.

Güzellikler içinizi aydınlatsın, yüzünüzden ve yüreğinizden tebessüm eksilmesin. Rabbim, sevdiği kullarından eylesin sizleri ve tabi ki bizleri. Hayırlı cumalar dilerim.

- Bir gül kurur, kalpteki sevgi kurumaz. Yağan yağmur durur, gönüldeki fırtına durmaz. Her şey unutulur ama sevilen insanlar unutulmaz. Hayırlı, nurlu cumalar dilerim.

RESİMLİ CUMA MESAJLARI NEREDEN GÖNDERİLİR?

Resimli cuma mesajlarını sevdiklerinize göndermek için birkaç yöntem kullanabilirsiniz Bunların başında kuşkusuz kısa mesaj yani SMS'ler geliyor. Bunun dışında 2017 resimli cuma mesajlarını Facebook, Twitter, Instagram, Tumblr ya da WhatsApp uygulaması üzerinden gönderebilirsiniz.

resimli-cuma-mesaj

cuma-mesajı

resimli-cuma-mesajı

resimli-cuma-mesajım

CUMA VAKTİ SAATİNDE OKUNACAK DUALAR 

Cuma günü ikindi namazı ile güneş batmasına kadar olan zaman diliminde dua edilmesi tavsiye ediliyor. ”La ilahe illa ente ya hannanü ya mennanü ya bedias semavati vel erdi ya zel celali vel ikram”

CUMA NAMAZINDAN SONRA OKUNACAK DUA

"Allahümme yâ ganiyyü, yâ hamîdü, yâ mübdiü, yâ mu’îdü, yâ rahîmü, yâ vedûd. Eğninî bihalâlike an harâmike ve bifadlike ammen sivâke. Duanın Türkçe anlamı : Ey Ganî, Hamîd, Mübdi, mu’îd, Rahîm, Vedûd olan Allahım. Beni halâl ettiklerinle iktifâ ettir, haramlara düşürme. Fadlınla, ihsân ederek beni Senden başkasına muhtâc etme! demektir."

Bu duaya edenleri Allahü teâlâ başkalarına muhtaç etmez ve ummadığı yerden rızıklandırır.

CUMA GÜNÜNÜN ÖNEMİNİ BELİRTEN HADİSLER

“Cuma gününde bir saat vardır ki Müslüman o saatte namazda Allah”tan bir hayır isterse, Allah ona istediğini verir.” (Buhârî, De”avât, 61) anlamındaki hadis bunu ifade etmektedir.

Peygamberimiz (s.a.s.), Hz. Ali”ye buyurmuştur ki; “Cuma gecesi olduğu zaman gecenin son üçte birinde kalkabilirsen (kalk ve dua et). Çünkü o vakit, (meleklerin) şahit olduğu bir zaman dilimidir. Bu vakitte yapılan dua kabul olur.” (Ebû Davûd, Dua, 115)

“Peygamberimiz (s.a.s.), En faziletli günlerden biri de Cuma günüdür” buyurmuş ve bu günde kendisine çok salât ü selâm getirilmesini istemiştir. (İbn Hıbbân, Ed”ıye, No: 910)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı