Japonya’nın şaşkınlık yaratan okul kuralları

Okullarda eğitimin verimli bir şekilde verilebilmesi için disiplinin şart olduğu bir gerçek. İşte Japonya’dan şaşkınlık yaratacak okul kuralları…

Japonya’nın şaşkınlık yaratan okul kuralları
Japonya’nın şaşkınlık yaratan okul kuralları
GİRİŞ 16.06.2017 10:15 GÜNCELLEME 16.06.2017 10:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çocukluktan belli bir döneme kadar bize verilen en büyük sorumluluklardan biri de okula gitmek. Aynı zamanda okula gitme eylemini ilerde hayatımıza yön verebilmek açısından yapıyoruz. Erken kalkıyoruz, saatlerce ders çalışıyoruz.

 Genellikle öğrenciler dinlenmek için ders aralarını ve hafta sonunu bekliyorlar. Ancak Japonya’daki öğrencilerin durumu biraz farklı... Japonya’da olan okul kurallarını öğrendikten sonra okul ile alakalı şikâyetlerinizi bir kez daha gözden geçirmek zorunda kalacaksınız…

İşte japonya’nın şaşkınlık yaratan okul kuralları…

Japonya’da sınıfa saatinde gelmek çok önemli… Öğrencilerin tam 8.30 da sınıfta olmaları bekleniyor.
Öğrenci birkaç sn. bile geç kalsa bir hafta okula erkenden gelip sınıfın temizliğini yapmak zorunda.

Özellikle yaşlı öğretmenlere saygı çok önemli 
Özellikle yaşlı öğretmenler karşısında her gün gelip giden sınıf öğrencileri, saygılarını göstermek için ayakta durmalı ve öğretmenlerine eğilmelidir.

Öğle yemeği sınıfta yenmeli, kantine gitmek yasak!
Öğle saatinde ilk olarak sınıfı temizleyip havalandırıyorlar. Daha sonra sıralarına örtüler yayıp öğle yemeklerini sınıflarında yemeleri gerekiyor.

Sınıf temizliği ve koridor temizliğinden öğrenciler sorumlu 
Buna, tuvalet ve banyoların temizliği de dahil. Buradaki en büyük amaç öğrencilere temizliğin önemini öğretmek.

Uzun süren tatiller yok
Öğrenciler 20 Temmuzda başlayıp ağustos ayı sonlarına kadar 5 haftalık bir tatl yapıyorlar. Bununla birlikte, bu süre zarfında öğrenciler genellikle ağır ev ödevleriyle veya okul kulüpleriyle meşgul oluyor.

Cep telefonu kesinlikle yasak! 
Bunun yerine, okulların park yerinde ve okulun ön girişinde veyahut okul sonrası telefonlarını kullanmaları gerekir.

Yüzme dersleri çok önemli
Yüzme dersi müfredatın bir parçası ve çok ciddiye alınıyor. Bir öğrenci yüzmede başarısız olursa, eğitimlerini yaz boyunca almaya devam etmek zorunda.

Haftalık tatil her okulda yok
1992 yılına kadar hafta sonları sadece 1 gün tatil imkanı vardı. 1992 yılından itibaren Hükumet öğrencilere dinlenmek için daha fazla zaman ayırmaya karar vermiş olmasına rağmen birçok lise bu kuralı görmezden gelerek Cumartesi günleri de ders veriyor.

 

YORUMLAR 1
  • YasinBaba 6 yıl önce Şikayet Et
    milietimiz ciddiyet ve disiplin seven bir milletdir bu bizim karekterimizdir. ama mevcut hükümet liberallik özgürlük diye tutturuyor. özümüze dönmeliyiz. bu liberal fikirler şahsiyetimizi bozuyor. memleketemizde her konuda haddinden fazla özgürlük var ben bukadar özgür olmak istemiyorum toplumumuzu bozuyor bu, ah bunu bir görseniz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu