15 Temmuz şehidinin adı okulda yaşatılacak

15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin önünde FETÖ’cü hainler tarafından vurularak şehit olan Tevhit Akkan’ın ismi okulda yaşayacak.

15 Temmuz şehidinin adı okulda yaşatılacak
15 Temmuz şehidinin adı okulda yaşatılacak
GİRİŞ 20.06.2017 12:29 GÜNCELLEME 20.06.2017 12:29

15 Temmuz 2016 gecesi darbe girişimi sırasında şehit düşen Tevhit Akkan’ın isminin verildiği Şehit Tevhit Akkan Anaokulundaki programa; Etimesgut Kaymakamı Fuat Gürel ve eşi Özlem Gürel, Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayfer Yıldırım, Şube Müdürleri Necati Çırpan, Muzaffer Bircan, Hamit Şahin, Şerifhanım Usta, şehidin ailesi, öğretmenler ve davetliler katıldı.

Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua ile devam etti.

Şehit Tevhit Akkan Anaokulu Müdürü Sevilay Uzunöz Aydın yaptığı açış konuşmasında; Şehit Tevhit Akkan’ın hayatından kısa anekdotlar aktararak Şehit Tevhit Akkan’ın adının kendi okullarda yaşatılmasından onur duyduklarını ifade etti.

Şehit Tevhit Akkan’ın oğlu Yasin Akkan, babasının onları her türlü zorluğa katlanarak büyüttüğünü, iyi bir aile babası olduğunu ifade ederek “O bize dürüstlüğü, fedakarlığı, merhametli olmayı, özellikle de vatanına, milletine bağlı bir fert olarak kalmayı öğretti." diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayfer Yıldırım yaptığı konuşmasında; Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımızın meydana inin çağrısıyla milletimize, vatanımıza, bayrağımıza sahip çıkmak için meydanlara indiklerini, ümmetimizin geleceğine yönelmiş içimizdeki hainlere karşı en güzel cevabı verdiklerini dile getirdi.

Yıldırım; Şehit Mutlu Can Kılıç gibi, Şehit Lütfi Gülşen gibi, Şehit Bülent Karalı gibi ve Şehit Tevhit Akkan gibi nice kahramanların o gece vatan için, bayrak için mücadele ettiğini ve bu vatanı ecdadı gibi kanlarıyla suladıklarını vurgulayarak “Kimi işçi, kimi işsiz, kimi mühendis, kimi öğrenci, kimi elektrikçiydi. Onlar eşti, babaydı, evlattı, kardeşti, ağabeydi. Hepsinin ortak özelliği vatanına bağlılıklarıydı. Korkusuzca tankın önünde durup vatan için kendilerini hainlere karşı siper ettiler. Hiçbiri evde duramadı, koşarak çıktıkları yolun sonunda şehitlik mertebesine yükseldiler. Onları unutmayacağız. Yüreklerimize kazınan ismi şimdi de okulumuzda yaşayacak. Nice Tevhit Akkanlar yetişecek okulumuzdan. Yürekten inanıyoruz." dedi.

Etimesgut Kaymakamı Fuat Gürel, programdaki konuşmasında 15 Temmuz’un Türk siyasi tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu söyleyerek ülke tarihinde darbeler yaşandığını ancak kendi milletinin, insanının, polisinin, askerinin üzerine ateş eden böylesi hainliğin görülmediğini dile getirdi.

Milletimizin hayırsever duygularını kullanarak çoğalan ve sinsi planlarını 15 Temmuz’da devreye sokan hainlerin milletin kararlılığını, dirayetini hesap edemediklerini, Şehit Tevhit Akkan gibi şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde ülkemizin aydınlık bir sabaha kavuştuğunu belirtti.

Gürel “Nene Hatun’un memleketinden çıkan yiğidimiz Tevhit Akkan, ülkemizi savundu. Şehit isminin verildiği okulumuzdan nice Tevhit Akkanlar yetişecek. Şehit Tevhit Akkan gibi kahramanlarımız sayesinde buradayız. Evlatlarımızı bu duygu ve düşüncelerle yetiştirmemiz gerekiyor.” sözlerinin ardından şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diledi.

Konuşmaların ardından 15 Temmuz ve Şehit Tevhit Akkan’ın hayatını konu alan sinevizyon gösterimi ile Şehit Tevhit Akkan’ın anısına hazırlanan şehit köşesinin dualarla açılışı sırasında şehidin ailesi ve yakınları duygu dolu anlar yaşadı.

Program sonunda 15 Temmuz Şehidi Tevhit Akkan’ın ailesine plaket takdim edildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar